Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Categories

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Afwasmiddel Er zijn 73 producten

Wij hebben een ruim assortiment afwasmiddelen voor u bij elkaar gezet in de webshop. U wilt immers niet dat u teveel betaald en dat u een afwasmiddel heeft dat goed, grondig en veilig uw afwas schoonmaakt. U kunt verschillende soorten afwasmiddel vinden in onze webshop zoals biologische producten, groot verpakkingen en afwasmiddelen die net ietsje meer ontsmetten als de normale afwasmiddelen. Een goed afwasmiddel doet meer dan alleen maar vet verwijderen.
per pagina
Toont 1 - 24 van de 73 items
Toont 1 - 24 van de 73 items

Een goed afwasmiddel doet meer dan alleen maar vet verwijderen.
Dat is zowel het geval als je zelf je afwas doet of je een vaatwasser gebruikt. Maar wat is dan een goed afwas middel?

Zelf afwassen
Of je nu zelf je afwas doet of die taak aan een vaatwasser over laat, iedereen wil een propere afwas. Een propere afwas is er een zonder vet. Een goed afwas middel moet niet duur zijn. Het moet wél een hoge concentratie aan vet absorberende ingrediënten bevatten. Voor je een keuze maakt, controleer je best welke bestanddelen het afwas middel bevat. Vele producten hebben citroen als belangrijkste bestanddeel. Citroen is uitstekend tegen vet. Daarnaast kunnen aan het afwas middel nog andere bestanddelen worden toegevoegd. Die zorgen dan vooral voor een stralende afwas zonder strepen.

Afwassen met een vaatwasser 
Er is een verschil in afwas middel bestemd voor zelf afwassen of voor afwassen met een vaatwasser. Afwas middelen voor je vaatwasser moeten niet alleen ontvetten en doen glanzen. Ze moeten even goed je vaatwasser aangepast onderhouden. 

In verschillende vormen
Een afwas middel voor je vaatwasser bestaat naast een klassiek wasmiddel ook over een glansspoelmiddel en een hoeveelheid zout. Deze drie bestanddelen worden steeds meer in één handig tablet geconcentreerd. Een vaatwasmiddel wordt zowel gebruikt tijdens het voorspoelen als bij de eigenlijke wasbeurt. De hoeveelheden werden standaard vastgesteld op vijf gram voor het voorspoelen en op twintig gram voor het wassen zelf.
Het wasmiddel is er zowel in tablet- als in poedervorm en als gel. Tabletten zijn duurder dan poeder en moet je niet zo nauwkeurig doseren. In sommige gevallen kan dat doseren nochtans erg handig én voordelig zijn. Dat is zeker zo als je vaatwasser pas voor de helft of minder geladen is.

Glansspoelmiddel
Een goed glansspoelmiddel droogt de vaat zonder strepen achter te laten. Het doet zijn werk tijdens het spoelen. Is je vaat niet droog of proper genoeg? Dan kun je de dosis van glansspoelmiddel best verhogen. Als er een vette laag op je vaat achterblijft gebruik je teveel van je spoelmiddel.

Ontkalken en verzachten
Zout ontkalkt en verzacht je kraantjeswater. Door zout te gebruiken bescherm je je vaatwasser tegen slijtage. Het gebruik van regenereer- of onthardingszout doet je veel en peperdure herstellingen besparen.

Gecombineerde vaatwastabletten
Combi- vaatwastabletten bevatten al deze ingrediënten voor een mooie en streeploze vaat. 
Als zo'n combi- tablet niet volstaat voor een schitterende vaat voeg je er best extra glansspoelmiddel of zout toe. 

Afwasmiddel kopen?