Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Bloemkoolsoep met bleekselderij een heerlijke gezonde en bovendien voedzame maaltijd.

Bloemkoolsoep met bleekselderij een heerlijke gezonde en bovendien voedzame maaltijd.

 (0)    0

Bloemkoolsoep met bleekselderij een heerlijke gezonde en bovendien voedzame maaltijd.

Snel en simpel te maken en toch heel lekker van smaak.

En koolhydraatarm en glutenvrij!

Ingrediënten voor een maaltijd met 4 personen:

Bereidingswijze:

  • Zet de oven aan op 180 graden.
  • Maak de bol knoflook iets open aan de boven kant en giet er wat olijfolie in.
  • Pak deze vervolgens goed in met aluminium folie en pof deze in ongeveer een half uurtje in de oven.
  • Snij de bloemkool in roosjes en vervolgens snipper je de ui.
  • Kook 1,3L water in de waterkoker en voeg dit samen met het bouillon blokje/bouillon poeder.
  • Leg eerst de gesneden ui in een grote soeppan met wat olijfolie. En bak dit 5 minuten glazig. 
  • Voeg vervolgens de bloemkool, en de 2 theelepels komijn toe. 
  • Roer het geheel goed door en giet de 1,3L bouillon in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 25 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Snij onder het koken de bieslook en peterselie fijn. En de bleekselderij in halve maantjes.
  • Als de bol knoflook klaar is druk je voorzichtig de teentjes leeg in de soep.
  • Pureer de soep met een aanwezige keukenmachine. Onze voorkeur gaat uit naar een staafmixer.
  • Voeg de bieslook, peterselie en bleekselderij toe. Proef de soep!
  • Naar wens kunt u nog wat zout, peper en of een scheutje olijfolie toevoegen.

Eet smakelijk.

 (0)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Heeft u een opmerking naar aanleiding van dit blog? We zijn benieuwd naar uw mening!
Captcha