Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Kabeljauwfilet met asperges, zaden en noten en een luchtige saus

Hieronder vindt u een eenvoudig te bereiden gezond en voedzaam koolhydraatarm gerecht.

Ingrediënten:

Inhoudsopgave

  • 2 kabeljauwfilet
  • 50 gr noten BV: Hazelnoten, walnoten, paranoten, amandelen of cashewnoten
  • 50 gr zaden BV: Pompoenpitten, zonnebloempitten ,pijnboom pitten, lijnzaad of een zadenmix
  • 10 asperges

Voor de saus:  

  • 2 eieren
  • olijfolie 
  • citroensap
  • mosterd

Bereiding:

Pak een ovenschaal en giet er wat olijfolie in, leg de kabeljauwfilet er in het kruid deze met peper en zout. Plaats de ovenschaal 15 minuten in de oven voorverwarmd op 180ºC. Maak de asperges schoon en leg ze in kokend water en kook ze in 15a25 (afhankelijk van de dikte)  minuten zachtjes gaar. TIP: Voeg indien gewenst een scheut olijfolie toe als het water kookt.Pak een steelpan en bak de zaden en noten in wat olijfolie lichtbruin. Kruid ze met peper en zout of nog andere kruiden naar eigen smaak.

Bereiding luchtige saus:

Pak 2 eieren en giet het eiwit in een keuken kom en zet deze apart. Doe vervolgens de dooiers in een blender/mixer. Voeg een eetlepel olijfolie en een eetlepel mosterd toe en mix het goed door elkaar. Voeg nu geleidelijk aan de olijfolie toe terwijl je constant mixt. Ga net zo lang door tot u de gewenste hoeveelheid saus heeft. Eventueel kunt u naar smaak citroensap, mosterd, zout en peper toevoegen. Klop nu het eiwit op. Neem vijf eetlepels saus en meng deze met drie tot vier eetlepels opgeklopt eiwit. Hierdoor ontstaat er een luchtige saus. Plaats de asperges op de borden, leg de vis hier bovenop en strooi de gebruinde zaden en noten er overheen. Maak het geheel af met de luchtige saus.Eet smakelijk!

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart