Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Tussendoortjes en snacks zijn rijk aan ongezonde verzadigde vetten, transvetten, geraffineerde witte suiker, zout en zetmeel. Ze zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht en daaraan gelinkte en veel voorkomende aandoeningen. Dat wil nochtans niet zeggen dat je in een gezond eetpatroon, ook als je wilt afvallen, geen tussendoortjes mag eten. Het kan immers ook veel gezonder. Kortom, wat zijn de meest gezonde tussendoortjes?

Rijk aan calorieën 

Inhoudsopgave

Ongezonde snacks die in geen enkel eetpatroon thuishoren zijn bijvoorbeeld alle gefrituurde gerechten, fastfood en chips. Je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je met gezonde en zelf gemaakte tussendoortjes. Nog nooit aan een stuk fruit of een rauwe groentesalade gedacht?

Niet nodig

In een gezond eetpatroon hebben we eigenlijk geen tussendoortjes nodig. Krijg je tussen twee maaltijden toch last van honger? Kies dan uit de vele verantwoorde snacks uit de bekende Schijf van Vijf. Je kunt uiteraard ook altijd een deel van je maaltijden sparen om later als tussendoor te eten. 

Natuurlijke tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes bevatten bij voorkeur weinig of geen ongezonde vetten en suiker. Geef de voorkeur aan natuurlijke tussendoortjes. Die zorgen voor een extra portie gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Deze laatsten zijn onmisbaar voor een goede spijsvertering en een langer verzadigingsgevoel. Krijg je tussen twee maaltijden regelmatig last van honger? Dan heb je heel wat keuze tussen deze gezonde tussendoortjes: 

  • Groenten en vooral groene bladgroenten: zoals spinazie, andijvie, broccoli, alle soorten sla, groene kolen, tuin- en waterkers. Maar ook komkommer, tomaten, paprika, wortelen, radijsjes, bloemkool selder en rauw witloof doen het uitstekend
  • Vers fruit arm aan calorieën: zoals meloen en watermeloen, alle soorten bessen, frambozen en aardbeien. Overdrijf niet, een handjevol volstaat. Fruit bevat immers fructose en dat is ook… suiker
  • Enkele gedroogde vruchten zoals dadels, vijgen, pruimen, abrikozen en rozijnen
  • Zuivel: zoals magere natuuryoghurt en magere kwark met een handjevol onbewerkte noten, zaden, pitten
  • Noten: vooral walnoten, hazelnoten en amandelen
  • Peulvruchten: erwtjes en boontjes, groentekiemen, kapucijner, linzen en kikkererwten
  • Volkoren producten zoals een sneetje volkorenbrood
  • Onbewerkte ontbijtgranen
gezonde tussendoortjes

Lekkere en gezonde tussendoortjes die bovendien goed zijn voor je lijn kies en bestel hier online.

GEZONDE TUSSENDOORTJES KOPEN?

Een tussendoortje is altijd lekker maar het moet wel gezond blijven. Want tussendoortjes kunnen uitermate verraderlijk zijn. Voor u het weet eet u een grote hoeveelheid suiker, zout en toevoegingsmiddelen waar u niet op zit te wachten. Daarom kunt u bij ons in de categorie gezonde tussendoortjes producten vinden die een stuk beter zijn voor uw lijn. WAT ZIJN GEZONDE TUSSENDOORTJES?

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart