Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Categories

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Prothese Er zijn 37 producten

Omdat het verzorgen van de gebitsprothese erg belangrijk is hebben wij ook allerlei verzorging voor de prothese in onze website. Op deze pagina staan verschillende soorten prothese verzorgingsproducten. Kijk hier verder voor kleefpoeder, kleefpasta van bijvoorbeeld Dentofix, een gebitsborstel, een mondmassage borstel, gebitsreinigingstabletten en zelfs kleefstrips voor onderprothesen. Kortom, alles wat nodig is voor een goede verzorging van de gebitsprothese hebben wij klaar staan op deze pagina. Kijk rustig rond en als u nog vragen heeft horen wij dit graag. Wat is de beste verzorging van je kunstgebit?

per pagina
Toont 1 - 24 van de 37 items
Toont 1 - 24 van de 37 items

Wat is de beste verzorging van je kunstgebit?

Heb je zoals zovelen ook een kunstgebit? Om er zo lang mogelijk en zonder problemen van te genieten hebben ook je tand prothesen dagelijks een aangepaste verzorging nodig.
Een prothese moet goed onderhouden en tijdig aangepast of vervangen worden. Maar wat is de beste verzorging van je kunstgebit? 

Natuurlijk gebit
Velen denken dat een kunstgebit geen verzorging nodig heeft. Dat is uiteraard niet zo. Net zoals dat bij je natuurlijk gebit, heeft ook je prothese een aangepaste en dagelijkse verzorging nodig. In de eerste plaats na elke maaltijd. Door je mond grondig te spoelen en je kunstgebit met een speciaal daarvoor ontworpen borsteltje te behandelen, verwijder je alle onzuiverheden en voorkom je pijnlijke infecties van je tandvlees.

Geen schuurmiddel
Voor het schoonmaken van je kunstgebit gebruik je geen schuurmiddel zoals tandpasta. Op die manier wordt je kunstgebit snel ruw en zal het vlug verslijten. Ziekmakende bacteriën zetten zich zo vast op je prothese en zorgen voor vervelende tandvleesontstekingen. Je kunstgebit reinig je best met een aangepast reinigingsproduct, verkrijgbaar bij je apotheker of drogist. Een verzorgt kunstgebit is glad zodat bacteriën er zo weinig mogelijk vat op hebben. Niet alleen het gebruik van schuurmiddelen maar ook te warm water en bleekwater zijn voor het schoonmaken van je tandprothese uitgesloten. 

Tandvleesverzorging 
Bij het reinigen van je kunstgebit mag je uiteraard je tandvlees niet vergeten. Je tandvlees reinigen doe je zeker na elke maaltijd door je mond grondig te spoelen met een zacht ontsmettingsmiddel. Zo voorkom je niet alleen pijnlijke tandvleesontstekingen maar ook een slechte adem.

Slapen
In normale omstandigheden slaap je niet met je kunstgebit in je mond.'s Nachts bewaar je je prothese bij voorkeur in zuiver water met een speciale reiniger voor een kunstgebit. Kun je onmogelijk slapen zonder gebit? Ga dan zeker regelmatig op controle bij de tandarts. Minstens één keer per jaar. 

Loszittende prothese
Een loszittende en slecht passende prothese is erg vervelend. Je voorkomt dit met behulp van een speciale kleefpasta. Zo blijft je kunstgebit beter op zijn plek. Dat zorgt voor meer draagcomfort en een betere mondhygiëne.

Regelmatige controle
Een regelmatige controle van je tandprothese bij je tandarts of orthodontist voorkomt allerlei pijnlijke problemen. Die kan je kunstgebit eventueel bijstellen. Een kunstgebit vervang je best na tien jaar. Dan heeft het zijn beste tijd gehad.

Alle producten nodig voor het regelmatig onderhouden van je kunstgebit kies en bestel je online en zeker bij Byfit.

Prothese verzorgings producten kopen?