Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Categories

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Sportdrank Er zijn 13 producten

Als u tijdens het sporten trek hebt in een opkikker dan is het reuze handig om te weten dat in onze webshop meer dan voldoende sportdranken te vinden zijn. Deze dranken hebben allemaal hun eigen toepassing en zijn gemakkelijk te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een dorstlesser met extra druivensuiker om energie te verkrijgen voor een lange fietsrit of een sportdrank die de eiwitten extra aanvult om zodoende meer spierkracht te krijgen. In ons assortiment sportdranken hebben wij uiteraard de meest bekende merken zoals Isostar, Fitshape en Dextro Energy. Wat zijn goede sportdranken?

Toont 1 - 13 van de 13 items
Toont 1 - 13 van de 13 items

Wat zijn goede sportdranken?
Sportdranken zijn alleen nuttig voor sporters. Die verliezen grote hoeveelheden vocht waardoor hun vochtvoorraad regelmatig moet aangevuld worden. Tijdens één uur sporten verliezen ze makkelijk tot 2 liter vocht. Het belang van voldoende water drinken kan daarbij niet genoeg benadrukt worden. Water is calorievrij en spoelt je lichaam schoon van alle toxische afvalstoffen. Het voorkomt verzuring en stijve spieren. Beoefenaars van duursporters leveren urenlang zware fysieke inspanningen en transpireren veel. Voor hen is het drinken van sportdranken erg zinvol. Maar wat verstaat men onder een goede sportdrank?

Vochtbalans
Tijdens het sporten is het belangrijk om onze vochtbalans op peil te houden. Dat doen we best met het drinken van voldoende water. Gemiddeld tussen de 2,5 en 4 liter per dag. We kunnen ook teveel water drinken en dan is het niet meer gezond. Bij langdurige inspanningen houden we die vochtbalans in evenwicht met een combinatie van water en sportdrank.

Calorierijk
Sportdranken zijn rijk aan toegevoegde suikers en dus calorierijk. Recreatieve sporters die makkelijker willen afvallen zullen dus extra calorieën moeten verbranden. Voor hen is water de beste sportdrank.

Verlies aan mineralen
Producenten van sportdranken spelen hier handig op in. Volgens hen zijn sportdranken ook onmisbaar voor recreanten om hun verlies aan gezonde voedingsstoffen en vooral aan mineralen aan te vullen. Hun redenering gaat niet op. Verliezen aan gezonde voedingsstoffen maken ze goed door gezond, evenwichtig en gevarieerd te eten.

Intensief sporten
Bij langdurig en intensief sporten zijn sportdranken wél nuttig. Vooral als snelle dorstlesser. Dat doet ons minder drinken en stimuleer onze dat urineproductie. Zo verliezen we extra vocht dat we weer moeten compenseren. 

Recreanten
Amateursporters die langer dan één uur actief zijn, doen ook hun voordeel met het drinken van rehydraterende sportdranken. Die bevatten vooral voldoende koolhydraten en mineralen zoals natrium, kalium, magnesium en chloor.

Soorten sportdranken
Sportdranken worden ingedeeld volgens hun concentratie aan stoffen die aan dat water werden toegevoegd. 

Zo hebben we kiezen voor:

  • Hypotone sportdrank: bevat minder toegevoegde stoffen dan ons lichaamsvocht en worden daardoor bijna onmiddellijk door ons lichaam opgenomen. Ze zijn uitstekend als dorstlesser. Geven geen extra energie
  • Isotone sportdrank: bevat gemiddeld tussen 6 en 8 gram koolhydraten per 100 milliliter. Dat geeft voldoende extra energie om er weer tegenaan te gaan
  • Hypertone sportdrank: hebben meer dan 8 gram koolhydraten aan boord en zijn een uitstekende bron van energie. Minder geschikt als dorstlesser. Een isotone sportdrank drink je daarom bij voorkeur een half uurtje voor je gaat sporten

Goede sportdranken kies en bestel je makkelijk online en zeker bij Byfit.

Sportdrank kopen? Klik dan hier