Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Categories

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Verband Er zijn 664 producten

Nadat een wond goed gedesinfecteerd is kan de wond verbonden worden met bijvoorbeeld verband. Dit zorgt ervoor dat de wond niet ontstoken kan raken omdat er geen vuil bij kan. Dit is belangrijk omdat de wond anders niet goed geneest. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om een wond goed te verbinden. Je vind hier onder andere allerlei soorten verband, permafoam, gaas, verbanddozen, leukotape, verbandwatten, snelverband, pleisters, zwachtels, kortom, alles wat er nodig is voor het goed verbinden en verzorgen van een wond. Wat is de beste manier om een wond te desinfecteren

per pagina
Toont 1 - 24 van de 664 items
Toont 1 - 24 van de 664 items

Wat is de beste manier om een wond te desinfecteren
Om een wond zo snel mogelijk genezen, is het aangepast desinfecteren een belangrijk onderdeel. Het voorkomt in de eerste plaats een infectie. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je wond mooier geneest met een kleinere kans op littekenvorming. Wat is de beste manier om een wond te desinfecteren? 

Wondinfectie
Een wond kan er nog zo onschuldig uitzien, infecteren kan ze altijd. Dat moeten we met alle mogelijke middelen voorkomen. Velen denken nog altijd dat alleen bacteriën een wond kunnen infecteren. Virussen en schimmels dit dit echter even goed. Micro-organismen zijn zijn steeds in grote mate aanwezig. Ze dringen onze huid binnen en infecteren de wond die dan gaat ontsteken. Een goede wondverzorging is dan ook onmisbaar om infecties en ontstekingen te voorkomen. Desinfecteren van iedere wond, hoe klein ook, is een must.

Zelf ontsmetten
Het desinfecteren of ontsmetten van een wond kun je vaak zelf. Maar alleen bij wonden die niet door de dokter worden behandelt. Zelf je wonden ontsmetten kan in de eerste plaats bij schaafwonden en kloven.

Snijwonden
Met diepe wonden en zeker met snijwonden zoek je best zo vlug mogelijk een dokter op en wacht je best met desinfecteren. Als gevolg van het desinfecteren worden de randen van wonden week en hechten ze moeilijker. Diepe (snij)wonden zelf ontsmetten kan verkleuringen doen ontstaan. Deze bemoeilijken het stellen van een diagnose.

Meerdere ontsmettingsmiddelen
Er zijn meerdere middelen om een wond te desinfecteren. Is je huid niet beschadigd. Dan kun je ontsmetten met een alcoholische jodium-of chloorhexidine oplossing. Dat kan als je niet allergisch bent aan deze stoffen. Ben je zwanger of heb je af te rekenen hebt met een weerbarstige schildklier? Dan gebruik je best geen jodium zonder eerst je huisarts te raadplegen. Schaaf- of snijwonden ontsmet je best niet met alcohol.

Alles om wonden te desinfecteren kies en bestel je online en zeker bij Byfit.

Verband kopen?