Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Alles over een Finse sauna en de voordelen hiervan

Voor veel mensen biedt een sauna een optimale wellness beleving. Als je van plan bent om een sauna te bezoeken of deze aan te schaffen, kom je al snel tot de ontdekking dat er veel verschillende soorten sauna’s zijn. De Finse sauna is de bekendste onder de sauna’s. In deze blog vertellen we je alles over het gebruik van deze sauna en benoemen we de voordelen hiervan.

Wat is een Finse sauna?

Inhoudsopgave

Een Finse sauna is zeker niet nieuw. Voor de oorsprong van dit soort sauna’s moeten we ruim 2000 jaar terug in de tijd. In het verre verleden gebruikten de Finnen dit soort sauna’s om te schuilen tegen de kou. Deze “schuilkelders” waren uitgegraven kuilen aan de voet van een heuvel. Dit was een ideale plek om stenen op te warmen en hierdoor te laten gloeien. Door het gooien van water over de verwarmde stenen werd stoom gecreëerd.  Deze stoom bracht de nodige warmte. In een later stadium werd dit “idee” gebruikt bij de vormgeving van de sauna die werd gebruikt ter ontspanning en te profiteren van de gezondheidsvoordelen waarvan geprofiteerd kunnen worden.

Vormgeving van Finse sauna’s

De saunacabine van de traditionele Finse sauna’s zijn van hout. Deze ruimte is voorzien van banken waarop gezeten en gelegen kan worden. De keuze voor hout is goed te verklaren. Dit materiaal heeft immers de eigenschap dat het goed kan ademen. Hout heeft de karakteristieke eigenschap dat het warmte opneemt maar ook op een zeer gelijkmatige manier kan afgeven aan een ruimte. Deze warmte wordt bij de traditionele Finse sauna’s overgedragen door de lucht. De ideale temperatuur van een Finse sauna ligt tussen de 80 en 100 graden Celsius. Daarnaast heerst een zeer lage luchtvochtigheid in de ruimte. Uiteraard hoef je géén stenen op te warmen. De warme lucht wordt nu gegenereerd door een kachel. Het concept van het gooien van water over de warme stenen om stoom te creëren is onveranderd gebleven. Op deze manier kan de luchtvochtigheid binnen de ruimte verhoogd worden. 

Verschillen tussen Finse sauna’s en infrarood sauna’s

Naast de Finse sauna’s worden infrarood sauna’s veelvuldig gebruikt. Er zijn diverse verschillen tussen Finse sauna’s en infrarood sauna’s te benoemen. Het belangrijkste verschil heeft betrekking op de manier van opwarmen. Bij een Finse sauna wordt de lucht in een cabine sterk opgewarmd. Je lichaam neemt deze warmte op. De werking van een infrarood sauna is anders. De infraroodstralers werken rechtstreeks op je lichaam. Hierdoor hebben infrarood sauna’s een andere werking op je lichaam. Deze sauna’s lenen zich uitstekend voor de behandeling van spier- en gewrichtspijnen. Dit komt omdat de stralingswarmte de bloeddoorstroming in je lichaam bevordert. De stralingswarmte versoepelt bovendien de spieren. Een Finse sauna is uitstekend geschikt om te ontspannen en/of te genieten van bijvoorbeeld aromatherapie en/of opgietsessies. Dit is de reden dat infraroodcabines vaak een veel kleinere afmeting hebben dan de Finse sauna’s die voorzien zijn van banken. Bij een infraroodcabine bevinden de stralers zich achter de rug omdat op deze plek de stralen het beste worden opgenomen. De omgevingswarmte van infrarood sauna’s blijft beperkt tot slechts 35 tot 60 graden Celsius terwijl de temperatuur binnen de Finse sauna’s dus kan stijgen tot 80 en 100 graden Celsius. Infrarood sauna’s bereiken dan ook veel sneller op de gewenste temperatuur. 

Voordelen gebruik van Finse sauna’s

De belangrijkste voordelen van het gebruik van Finse sauna’s hebben betrekking op de verrijking van het lichaam. Een bezoek aan een Finse sauna heeft een positieve invloed op lichaam en geest en helpt je om je te ontspannen. Naast stressvermindering draagt een saunasessie bij aan het verhogen van je weerstand, het verbeteren van je immuunsysteem, de verbetering van je algehele doorbloeding en de reiniging van de huid.

Een Finse sauna is uitstekend geschikt om buiten in de tuin te plaatsen. Na het bezoek aan de buitensauna kun je je heerlijk laten verfrissen door de buitenlucht. Een betere wellness beleving in eigen huis is er niet bedenken! 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart