Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Beter horen zorgt voor een beter leven! Doe een gratis hoortest online

Soms heb je te kampen met een probleem zonder dat je dit weet. Een gehoorprobleem is hier een goed voorbeeld van. Dit heeft ermee te maken dat gehoorproblemen zeer geleidelijk kunnen ontstaan. Ouderdom of structurele blootstelling aan te harde geluiden kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gehoor elk jaar een klein beetje minder wordt. Omdat het zo geleidelijk gaat, heb je niet eens door dat het achteruit gaat. Je gehoor wordt namelijk meestal niet van de ene op de andere dag een stuk minder. Gelukkig is er vaak een oplossing. Beter horen zorgt voor een beter leven. Doe een gratis hoortest online en zet de eerste stappen naar een mogelijke oplossing, zoals een hoortoestel.

Hoe weet je of je een hoorprobleem hebt?

Een gezondheidsprobleem ontstaat soms van het ene op het andere ogenblik. Wanneer je een ernstig hoorprobleem hebt, of een probleem dat acuut is ontstaan, zul je dit bijna altijd merken. In veel gevallen ontstaat zo’n probleem dus geleidelijk en dat kan het lastig maken om het te herkennen.

Wanneer je last hebt van verminderd gehoor, betekent dit echt niet direct dat je doof bent, of door wordt. Vergelijk het met een iets verminderd zicht. Je ziet nog steeds redelijk, maar hebt niet door dat je kleine details mist en dat er bijvoorbeeld net wat scherpte ontbreekt. Draag je eenmaal een bril, dan heb je pas door hoe sterk je ogen achteruit zijn gegaan.

Met je gehoor is dat precies zo. Natuurlijk hoor je nog. Het probleem is: je hoort niet alles. En als je iets niet hoort, weet je ook niet dat je het mist. Vaak zijn het kleine geluiden of bepaalde tonen die je niet (goed) meer hoort. Merk je dat je steeds vaker aan mensen moet vragen om hun zin te herhalen? Vind je het lastig om in een omgeving met achtergrondgeluid gesprekken te volgen? Staat het volume van de tv harder dan dat het een jaar geleden stond? Dit zijn vaak tekenen dat je gehoor achteruit is gegaan. 

Sta ook open voor feedback van je omgeving. Misschien valt het mensen op dat ze je vaker moeten roepen. Doe dit niet af als onzin. Vaak valt de buitenwereld eerder op dat je minder goed hoort.

Beter horen zorgt voor een beter leven

Wanneer je eenmaal stappen zet om je gehoor terug te krijgen, zal je direct beamen: beter horen zorgt voor een beter leven. Ineens merk je hoeveel je de afgelopen tijd hebt gemist. Je kunt films op tv weer beter horen, hoort weer vogeltjes fluiten en hoeft niet meer moeite te doen om gesprekken te volgen. De kans is ook aanwezig dat jij je een stuk energieker gaat voelen. Dat is niet vreemd: je oren en hersenen hoeven nu niet meer zo hard te werken om geluiden te verwerken. 

Doe een gratis hoortest online

Wil jij snel weten hoe het is gesteld met je gehoor? Doe een gratis hoortest online. Zo kom je er binnen enkele minuten achter of het verstandig is om je gehoor verder te laten onderzoeken door een audicien. 

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart