Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Hoe kies je een goede lippenbalsem?

Een goede lippenbalsem is belangrijk. Die beschermt je lippen tegen uitdroging en zorgt voor een goede verzorging. Maar op wat moet je letten bij het kiezen van een goede lippen balsem?

Wat is een goede lippenbalsem

Inhoudsopgave

Velen gebruiken een lippenbalsem zonder daar evenwel bij stil te staan. De ene lippenbalsem is echter de andere niet. Ben je ook op zoek naar de beste lippenbalsem?
Was, vet of olie en enkele hydraterende bestanddelen zijn de belangrijkste ingrediënten van een goede lippenbalsem. De was legt, samen met de aanwezige vetten en hydraterende bestanddelen een beschermlaagje op je lippen. Dat zorgt ervoor dat het aanwezige vocht niet kan ontsnappen. De hydraterende bestanddelen brengen op hun beurt extra vocht in je lippen.

Vaseline

Lippenbalsems op basis van vaseline zijn uitstekend om onze lippen te beschermen tegen vocht, wind en vriestemperaturen. Je lippen hydrateren doet vaseline spijtig genoeg niet. Kies daarvoor best een lippenbalsem met een combinatie van vaseline, glycerine, karitéboter en honing. Al deze ingrediënten brengen je lippen tot rust en geven ze een mooi vol uitzicht. 

Heb je lippenbalsem écht nodig?

Velen vragen zich af of het gebruik van lippenbalsem écht nodig is. De huid van onze lippen is erg gevoelig. Onze lippen worden dan ook als eerste getroffen onze sterk schommelende temperaturen, door zowel warme als koude temperaturen. Dat is het gevolg van de afwezigheid van talgklieren in onze lippen. Vooral bij lage temperaturen drogen onze lippen daardoor sterk uit. Het gebruik van een goede lippenbalsem is dan ook onmisbaar om onze lippen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenuit.

Wanneer gebruiken we best een lippenbalsem?

Om onze lippen maximaal te beschermen gebruik je je lippenbalsem zoveel als je zelf wilt. Maar zeker ‘s avonds als je gaat slapen. Tijdens onze slaap gaat onze huid, net als ons lichaam, in spaarstand. Ons lichaam zorgt er dan voor dat toxische afvalstoffen zoveel mogelijk worden afgebroken en afgevoerd. Daarnaast worden ook onze huidcellen vernieuwd, waardoor we vocht verliezen. ‘s Nachts herstellen onze lippen niet alleen van uitdroging maar van alle schade als gevolg van externe factoren waaronder vooral de weersomstandigheden, airco en verwarming. Dan is een laagje lippenbalsem dus zeker niet overbodig.

Niets is vervelender dan kapotte lippen. Vooral bij guur weer is dit iets waar vrijwel iedereen last van kan hebben. Droge lippen zijn vervelend maar gelukkig ook heel makkelijk te verhelpen, daarnaast vind je hier ook oplossingen voor bijvoorbeeld een koortslip. Hier hebben wij verschillende soorten lippenbalsem voor je bij elkaar gezet zodat je altijd iets kunt vinden wat bij je past. Hier vind je onder andere gewone lippenbalsem of verzorging met een kleurtje van bijvoorbeeld Labello, oplossingen voor een koortslip van Compeed en zelf lip crayons van Burt’s bees.

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart