Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Uit wat bestaat een goede mondhygiëne?

Een gezond en goed verzorgt gebit vergroot je zelfvertrouwen en geeft je extra uitstraling. Een goede mondhygiëne zorgt ook voor een langere levensduur van je gebit. En zeker niet onbelangrijk: een goed en regelmatig verzorgt gebit heeft zelfs een positieve invloed op je algemene gezondheid. Maar wat verstaat men onder een goede mondhygiëne? 

De juiste verzorging

Inhoudsopgave

Voor maximale mondhygiëne poets je minstens tweemaal per dag je tanden. Een stralend wit gebit is zeker geen synoniem van een gezond gebit. Is je gebit ondanks al je goede zorgen toch niet meer je dat, dan heeft de tandarts steeds meer middelen om je gebit bij te werken. Dat gaat van het bleken van je tanden tot het plaatsen van facings, beugels, kronen en bruggen.

Een goede mondhygiëne

Een goede mondhygiëne en tandverzorging begint nochtans bij jezelf. Voor een mooi en goed verzorgt gebit: 

  • Poets je minstens tweemaal per dag je tanden: volgens tandartsen telkens gedurende minstens twee minuten. Je tanden poets je zeker ‘s morgens na je ontbijt en ‘s avonds voor je gaat slapen. Poets je tanden zowel horizontaal als verticaal. Door tot aan de rand van je tandvlees te poetsen verwijder je meteen ook alle tandplak. Poets niet alleen de buitenkant, maar even goed ook de binnenkant van je tanden. Maak tijdens het poetsen kleine cirkelvormige bewegingen. Je tandvlees zelf poets je beter niet
  • De ruimten tussen je tanden is een broeinest van bacteriën.Tandenstokers De tandarts kan ook tandenstokers aanraden en het gebruik ervan aanleren. Houten driehoekige tandenstokers met een platte kant verdienen de voorkeur. Gebruik zeker geen tandenstokers bij kinderen
  • Tandplak: op moeilijk bereikbare plaatsen verwijder je tandplak met tandzijde of zogenaamde floss 

Poets zeker ook je tong

Het schoonmaken van je tong is onmisbaar voor een goede mondhygiëne. Vooral achteraan onze tong bevinden zich een massa bacteriën. Een propere tong zorgt ook voor een goed ruikende adem. Poets daarom dagelijks je tong en dit onmiddellijk na het tanden poetsen. Je tong schoonmaken doe je best met tandenborstel of een zogenaamde tongschraper. Gebruik hiervoor nooit tandpasta. Begin met het schoonmaken achteraan je tong en ga zo in één keer naar het puntje van je tong. Hagelwitte tanden zijn geen bewijs van een goede en regelmatige tandhygiëne, gladde tanden zijn dat wel. 

Extra tips voor een goede mondhygiëne

  • Elektrische tanden poetsen verdient de voorkeur. Dat verwijdert meer tandplak verdwijnt en geeft tandvleesontsteking veel minder kans.
  • Gebruik tandpasta: dat maakt je tanden en kiezen sterker
  • Bloedend tandvlees: wijst op een ontsteking van je tandvlees als gevolg van onvoldoende mondhygiëne. De tandarts kan de oorzaak ervan aanpakken. Het tandvlees poetsen is niet nodig. De cellen van ons tandvlees vernieuwen zich snel. Dat voorkomt de aanwezigheid van bacteriën

Hulpmiddelen en producten voor een goede tandhygiëne kies en bestel je best online en zeker uit het uitgebreide gamma van Byfit.

Een adem waarvan de bloemen verwelken wil iedereen natuurlijk voorkomen. Ver voordat het zover is kan een slechte adem je al onzeker maken, wat natuurlijk heel zonde is, want er is gemakkelijk iets aan te doen. Om jou en je frisse adem een beetje op weg te helpen hebben we daarom hier allerlei producten voor een goede mondhygiëne bij elkaar gezet. Van tandvleesbalsem van Weleda tot verschillende soorten mondsprays. Verder hebben we ook tandenstokers en flosdraad van bijvoorbeeld Oral B, mondblaasjesolie van Ardmed en tongreinigers. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een goede mondhygiëne vind je hier!

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart