Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Kiezen we voor scheerschuim, gel, crème, olie of voor scheerzeep?

Hoe gladder we ons kunnen scheren hoe liever we dat hebben. Om deze klus te kunnen klaren hebben we verschillende producten ter beschikking. Kiezen we voor scheerschuim,scheergel of scheerolie? Al deze producten hebben hun specifieke eigenschappen met zowel voor- als nadelen. Hoe kiezen we het product dat het best bij ons past?

Scheerschuim

Inhoudsopgave

Scheerschuim is zonder enige twijfel het meest gebruikte product bij het scheren. Met scheerschuim voorziet onze huid van een dunne beschermlaag waardoor wondjes veroorzaakt door het scheermes tot een strikt minimum worden beperkt. Scheerschuim zorgt voor maximaal scheercomfort als gevolg van het beter glijden van het mesje over onze huid. Dat maakt de haartjes zacht en soepel, wat dus het scheren vergemakkelijkt. Er bestaan nu verschillende soorten scheerschuim, aangepast aan ieders huidtype.

Kiezen we voor scheerschuim, gel, crème, olie of voor scheerzeep?

Scheerzeep

Bevat meestal glycerine. Zeep heeft meestal een sterke geur en dat maakt het voor heel wat scheerders erg aantrekkelijk. Naast deze veel gebruikte glycerinezeep is er ook nog driedubbel gemalen zeep. Tijdens het productieproces wordt deze zeep na het malen ook verhit en afgekoeld. Deze zeep bestaat meestal uit ingrediënten van plantaardige oorsprong zeep of talg. Deze maken de scheerzeep harder waardoor ze langer meegaat.

Scheergel

Hier kun je kiezen tussen transparante en niet-transparante scheergel. De transparante versie schuimt nauwelijks. Transparante gel maakt plaatselijk en gedeeltelijk scheren mogelijk. Niet-transparante scheergel schuimt wel. Als gevolg van zijn fijnere structuur beschermt gel beter dan schuim.

Scheerolie

Scheerolie maakt haren zachter en soepeler en wordt gebruikt voor je scheerschuim, -gel of -crème aanbrengt. Het gebruik van scheerolie maakt scheren gemakkelijker en zorgt voor maximaal gebruikscomfort. 

Scheercrème

Scheercrème is romig en bestaat uit kwalitatief betere ingrediënten dan schuim of gel waardoor het gebruik van olie overbodig is. Met scheercrème wordt je huid best beschermt. Gebruik een scheerkwast voor het beste resultaat.

Scheerzeep

Scheerzeep is best vergelijkbaar met scheercrème maar schuimt beter.

Beste keuze

Het kiezen van het product dat het beste bij je huidtype past zul je zelf moeten ondervinden door de verschillende mogelijkheden te proberen voor je een definitieve keuze maakt. 

Om het scheren soepeler te laten verlopen is het verstandig om scheerschuim te gebruiken. Dit maakt de haartjes en huid zacht zodat het scheren makkelijker gaat. Op deze pagina vind je verschillende soorten scheerschuim, scheergel, scheercrème, scheerzeeptabletten, scheerstaven en scheermousse. Daarnaast kun je hier ook terecht voor accessoires zoals bijvoorbeeld scheerkwasten. Merken die wij in het assortiment hebben zijn onder andere Gilette, Weleda, Tabac original, Speick, L’oréal, Nivea en Proraso. Voor elk soort huidtype kun je op deze pagina terecht voor soorten scheerschuim.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart