Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Een goede aftershave verzorgt en kalmeert je huid

Scheren zonder aftershave kunnen de meesten van ons zich moeilijk voorstellen. Wat doet after shave met onze huid en is dit populaire product wel écht nodig na het scheren?

Wat is aftershave?

Inhoudsopgave

After shave bestaat vooral uit alcohol, parfum en een ontsmettingsmiddel. De aanwezige alcohol in after shave ontsmet je huid en beschermt tegen allerlei bacteriën. Een goede after shave herstelt je huid en brengt ze huid tot rust

Hydrateert je huid

Een scheerbeurt droogt je huid uit. Een goede after shave zorgt voor de nodige hydratatie, voorkomt irritatie en het ingroeien van haartjes. Een goede after shave:

  • Sluit de poriën van je huid na het scheren
  • Brengt je huid tot rust
  • Kalmeert en voorkomt een rode huid
  • Voorkomt huidirritatie
  • Doodt bacteriën

Kies bij voorkeur een after shave zonder alcohol. Alcohol droogt je huid verder uit.

After shave wrijf je nooit in je huid. Dat doe je best met de typisch klappende beweging. Op die manier trekt de after shave tot diep in je huid en verdampt het op de huid en niet in je handen. Balsems en gels smeer je wel goed over de huid.

Na het scheren en voor het gebruik van after shave

Na het scheren en voor het gebruik van after shave spoel je je gezicht grondig af met warm water. Zo verwijder je alle zeepresten uit je poriën waardoor je huidirritatie vermindert. Droog nadien je gezicht af met een handdoek. Dat brengt je huid tot rust.

Een goede after shave verzorgt en kalmeert je huid

Spoel daarna je gezicht af met koud water. Dat versterkt je huid en sluit je poriën. Koud water voorkomt vervelende huidirritatie en infecties. 

Gebruik je favoriete after shave. Breng je after shave aan met draaiende bewegingen en laat het enkele minuutjes tot diep in je huid dringen.

Is after shave echt nodig?

Voor de meerderheid van de mannen is het gebruik van after shave niet nodig. Door je huid achtereenvolgens met lauw en daarna met koud water te spoelen krijg je hetzelfde effect. Gebruik after shave met mate en dan is er niets aan de hand. Balsems en gels zonder alcohol verdienen de voorkeur. 

Door het scheren van het gezicht kan de huid wat droog en trekkerig aanvoelen. Daarnaast kunnen er soms kleine wondjes ontstaan. Om de huid goed te verzorgen na een scheerbeurt is aftershave een goed product. Naast dat het lekker ruikt verzorgt aftershave ook nog eens goed de gevoelige huid en voorkomt het ontstekingen. Hier vind je onder andere merken zoals Axe, Blue Stratos, Tabac original, David Beckham, Nivea, Amando en Weleda. Daarnaast hebben we verschillende soorten zoals sprays, balsems en lotions.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart