Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Scheren we ons best met scheerschuim of scheergel?

Voor het scheren met het scheermes heb je de keuze tussen het gebruik van scheerschuim scheergel. Bij nat scheren kun je ook gebruik maken van scheerolie en crème. Wat is het verschil tussen deze producten en wat is onze beste keuze?

Belangrijkste verschillen

Inhoudsopgave

Het verschil zit vooral in het verzachten van onze baardharen en het beschermen van onze huid. Onze keuze hangt af van de soort en de dikte van onze baardharen en de gevoeligheid van onze huid. Hoe sterker en stugger die haren, hoe moeilijker het scheren. En hoe gevoeliger onze huid, hoe groter ons risico op beschadigingen en wondjes. De gebruikte ingrediënten hebben uiteraard ook een belangrijke invloed op het gebruikscomfort en de kwaliteit van het scheren. 

Scheerproducten

Goede scheerproducten maken onze baardharen zachter en het scheren makkelijker en aangenamer.

Scheerschuim

Ondanks schuim de kleinste bescherming biedt, wordt het nog altijd veel gebruikt. Schuim zorgt voor een dunne laag op onze huid en de kwaliteit van de gebruikte bestanddelen is opvallend laag. Scheerschuim voor een stugge baarden verzacht baardharen beter. Maar ook dan is het resultaat laag. Scheerschuim is het goedkoopste van de vier scheerproducten.

Scheergel voor een aangenaam fris gevoel

Scheergel is fijner van textuur waardoor het voor een betere huidbescherming zorgt. Het verzachten van onze baardharen is vergelijkbaar met scheerschuim en is dus niet zo best.

Scheerolie 

Scheerolie maakt onze baardharen nog zachter. Olie gebruiken we voor het aanbrengen van scheerschuim, gel of crème. Met Olie maakt onze haren zachter en vergemakkelijkt het scheren. Olie is niet goedkoop maar os zijn geld meer dan waard.

Scheercrème

Scheercrème verzorgt en scheert het best. Dat heeft het te danken aan zijn betere ingrediënten. Scheercrème maakt het gebruik van olie overbodig. Het heeft een dikke structuur voor een optimale bescherming van onze huid. De voordelen van scheercrème op een rijtje: 

  • Is duurzamer en gaat langer mee
  • Scheert makkelijker en comfortabeler
  • Verzorgt je huid optimaal
  • Zorgt voor een rustig en aangenaam fris gevoel

Hoewel de hipsterbaard een tijdje in is geweest blijft scheren voor de meeste mensen toch een dagelijkse dan wel wekelijkse activiteit. Omdat met een mesje over de huid gaan niet altijd even prettig hebben we gelukkig wat hulpmiddelen die het scheren wat soepeler en sneller laten gaan. Op deze pagina vind je producten voor het scheren. Voor zowel aftershave als scheerschuim kun je hier vinden wat je zoekt! Klik verder op een van de categorieën en kijk rustig rond. Als er nog vragen zijn horen we dit uiteraard graag.

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart