Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat is een goede tandpasta?

De gezondheid van onze tanden en ons tandvlees hangt in belangrijke mate af van de manier waarop we aan mondhygiëne doen. De keuze van de juiste tandpasta speelt hierbij uiteraard ene belangrijke rol. Tandaanslag, het ontstaan van gaatjes en tandvleesontstekingen… Onze tandpasta moet tegen alles opgewassen zijn. Maar wat is een goede tandpasta en hoe kiezen we de beste tandpasta?

Fluoride

Wat voor de ene een perfecte tandpasta is, is daarom niet noodzakelijk een goede tandpasta voor de andere. De samenstelling van onze tandpasta verschilt niet alleen van soort tot soort maar ook van merk tot merk. Wat iedere tandpasta zeker moet bevatten is fluoride. Tandpasta met fluoride heeft twee belangrijke voordelen:

  • Het zorgt voor sterkere tanden
  • Beschermt tegen gaatjes

Kinderen starten met het tandenpoetsen vanaf hun eerste melktanden. Dat doen ze best direct met pasta die fluoride bevat. De concentratie aan fluoride in kinderpasta is uiteraard aangepast. 

Soorten tandpasta

Naast deze tandpasta met fluroride, bestaan er nog vele soorten pasta aangepast aan de specifieke tandproblemen waar je mee te maken hebt zoals:

  • Pasta tegen gevoelige tanden: deze werken in de eerste plaats pijnstillend
  • Voor het verwijderen van tandsteen: tandsteen volledig verwijderen doet tandpasta niet, wél verminderen
  • Tegen tandvleesontsteking: deze tandpasta’s bevatten meestal bacteriedodende middelen. Ze mogen slechts tijdelijk gebruikt worden en dit meestal voorschrift van je tandarts
  • Voor extra witte tanden: sommige tandpasta ‘s voor het verkrijgen van wittere tanden maken gebruik van de blauwe lichtdeeltje. Door de lichtval lijken je tanden alleen maar witter. Andere tandpasta’s bevatten bepaalde schuurmiddelen. Hier worden vooral tand verkleuringen mee weggepoetst. Deze bestaan vooral uit hydroxyapatite, een stof die de natuurlijke kleur van je tanden herstelt
  • Tandpasta met enzymen: herstelt onze mondflora en bestrijden tandplak. Ze voorkomen ook de vorming van gaatjes en hebben een positieve invloed op pijnlijke aften

Frequentie

Poets minstens twee en liefst driemaal per dag je tanden. Daarbij is een goede plakverwijdering belangrijker dan de soort tandpasta die je gebruikt. 

Het is noodzakelijk om het gebit goed te verzorgen en alle bacteriën in de mond te verwijderen. Omdat wij snappen dat iedereen een andere voorkeur en behoefte heeft op het gebied van tandpasta hebben wij een breed assortiment op het gebied van tandpasta. We hebben onder andere de merken Weleda, Oral B, Prodent, Aquafresh, Sensodyne en Zendium. Daarnaast hebben wij natuurlijk nog veel meer! Ook vind je hier speciale producten voor bijvoorbeeld gevoelige tanden. Daarnaast hebben we ook tandpasta speciaal voor kinderen.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart