Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Zwanger en last van ochtendmisselijkheid? Dit kun je eraan doen

Ben je zwanger en heb je last van ochtendmisselijkheid? Dat is uiteraard vervelend maar je bent niet alleen. Ochtendmisselijkheid is één van de meest voorkomende zwangerschapskwalen. Wat kun je eraan doen om de vervelende symptomen van ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap zoveel mogelijk te beperken? 

HCG hormoon

Inhoudsopgave

De juiste oorzaak van ochtendmisselijkheid is nog gekend. Dat het met de verandering in de hormoonhuishouding van zwangere vrouwen te maken heeft staat wel vast. Het HCG hormoon dat tijdens de zwangerschap wordt aangemaakt, heeft een nadelig invloed op onze spijsvertering. Bij dit alles mogen we zeker stress niet vergeten. Dat speelt ook ook een belangrijke rol bij ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. 

Eerste drie maanden

Je kunt je niet alleen ‘s ochtends, maar zelfs een ganse dag misselijk voelen. Terwijl de meesten vrouwen er alleen de eerste drie maanden van hun zwangerschap last, hebben anderen er hun ganse zwangerschap mee af te rekenen. Kun je in de loop van de dag toch wat eten binnen houden, dan loopt je baby geen enkel gevaar.

Extreme ochtendmisselijkheid

Er bestaat een groot verschil tussen gewone en extreme zwangerschapsmisselijkheid of HG (Hyperemesis Gravidarum). Deze laatste vorm is zo hevig zijn dat het kleinste slokje water eruit moet. Hospitalisatie is dan de enige oplossing. 

Ochtendmisselijkheid beperken

Ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap voorkomen lukt dus niet. De vervelende symptomen ervan verzachten lukt wel:

  • Ben je misselijk bij het ontwaken? Blijf dan nog een poosje rustig liggen en eet een droog koekje of een cracker
  • Verdeel je eetmomenten over de ganse dag. Eet bijvoorbeeld elke twee uur zodat je maag altijd gevuld is
  • Geef de voorkeur aan licht verteerbare voeding zoals volkoren deegwaren, zilvervliesrijst, groenten en fruit
  • Vitamine B6 heeft een gunstig effect op ochtendmisselijkheid. Je vindt deze vitamine vooral in vlees, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groenten, melk, melkproduct, kaas en in eieren
  • Dat is ook het geval met vitamine K dat je vooral vindt in: groenten en vooral in alle groene bladgroenten en in volkorengranen zoals tarwe, rogge en haver
  • Voeding rijk aan magnesium: zoals alle groene bladgroenten, broccoli, onbewerkte noten, in peulvruchten (erwtjes, boontjes, groentekiemen, kapucijner, linzen en kikkererwten) in rauwe cacao, zilvervliesrijst, bananen, avocado, vis, en in zeewier
  • Gemberwortel

Vind hier diverse zwangerschapsproducten. Heeft u last van ochtendmisselijkheid en wilt u weten of u zwanger bent? Bent u zwanger? Of bent u zojuist bevallen? Hier vindt u een breed aanbod aan zwangerschapsproducten van voor, tijdens en na de zwangerschap. In ons assortiment vindt u betrouwbare zwangerschapstesten en ovulatietesten. Tevens bieden wij u diverse vitamines, mineralen en andere gezondheidsartikelen aan, voor tijdens de zwangerschap. Ook vindt u in ons brede aanbod kraampakketen en kraammaandverband.

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart