Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Ibuprofen: Een uitstekende pijnstiller

Ibuprofen: Een uitstekende pijnstiller

 (0)    0

Van alle pijnstillers die we kennen zijn aspirine, paracetamol en ibuprofen wel de bekendste. Deze 3 pijnstillers nemen het grootste deel voor hun rekening w.b.t. het gebruik. Alle 3 hebben ze voor en nadelen. In deze blog wordt de werking van deze pijnstiller uitgelegd en de voordelen ervan t.o.v. andere pijnstillers.

Wat zijn de eigenschappen van deze pijnstiller


Ibuprofen is een medicijn dat ontstekingen remt, koortsverlagend werkt en een pijnstillend effect heeft. De werking van het middel is te vergelijken met acetylsalicylzuur. Het middel is verkrijgbaar onder verschillende merknamen zoals Advil, Ibruphar, Brufen, Dolofin, Motrin, Nurofen en Nuprin. Het middel wordt ook vaak Ibuprufen genoemd. De tabletten zijn verkrijgbaar in 200, 400, 600 en 1.000 milligram en het is ook als poeder verkrijgbaar in zakjes van 400, 600 en 800 milligram. De lagere doseringen zijn vrij verkrijgbaar in winkels en webshops, de hogere doseringen zijn alleen verkrijgbaar op basis van een recept.

Toepassingen van deze pijnstiller


Ibuprofen wordt vooral ingezet als pijnstiller voor diverse klachten. De meest voorkomende zijn hoofdpijn, kiespijn, spit, rugpijn, menstruatiepijn, ontstekingen van de spieren en gewrichten en reuma. Het middel werkt ook koortsverlagend. Het middel heeft een werking van ongeveer 6 tot 8 uur. Het is niet verstandig om deze pijnstiller langer dan 5 dagen achter elkaar te gebruiken. Wanneer u het middel langer nodig denkt te hebben dan is het verstandig om uw huisarts te raadplegen.

Alternatieven voor Ibuprofen


Als alternatief voor deze pijnstiller kunt u Paracetamol en Aspirine gebruiken. Deze twee pijnstillers zijn ook veilig te gebruiken waarbij vooral Paracetamol een hele bekende en veel gebruikte is. Het is ook geen probleem om in enkele gevallen zowel Paracetamol als Ibuprufen te gebruiken. Het is echter wel raadzaam om dit alleen voor een zeer korte duur te doen en om de tabletten te verspreiden over de dag.

Bekijk hier ons gehele aanbod: https://byfit.nl/ibuprofen

 (0)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Heeft u een opmerking naar aanleiding van dit blog? We zijn benieuwd naar uw mening!
Captcha