Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Desinfecteren kun je op vele manieren

Met het desinfecteren schakelen we alle ziekmakende micro- organismen en vooral bacteriën uit. Dat kan op verschillende manieren. Meestal grijpen we voor bijvoorbeeld het desinfecteren van onze keuken of badkamer naar chemische middelen en vooral naar chloor. Dat zorgt voor vele nadelen. Het kan echter ook op een natuurlijke manier met natuurlijke oliën. Schadelijke bacteriën kunnen we ook uitschakelen door hun leefomgeving te verhitten.

Bacteriën zijn overal aanwezig

Inhoudsopgave

Met het desinfecteren doden we aanwezige micro-organismen zoals bacteriën. Deze veroorzaken allerlei besmettingen en maken ons ziek. Bacteriën zijn overal aanwezig. Zowel in onze leef- als in onze woonomgeving. Van de keuken tot de badkamer, in ziekenhuizen en zeker in dierenverblijven.

Desinfecteren van onze huid

Desinfecteren doen we met alles wat met bacteriën in aanraking is geweest. Toch gaat het meestal om het desinfecteren of het ontsmetten van onze huid. Dat is niet alleen zo na onze activiteiten in de keuken, maar ook bij allerlei verwondingen. Zowel bij kleine als grotere wonden. Vooral open wonden zijn de ideale omgeving voor het woekeren van allerlei schadelijke bacteriën. Op die manier veroorzaken ze een ontsteking, vaak met ernstige gevolgen. Desinfecteren is niet alleen aangeraden in keuken of badkamer. Dat is zeker het geval voor het geven van injecties, bij bloedafname, bij een tandartsbezoek en zeker voor een operatieve ingreep.

Desinfecteren kun je op vele manieren

Natuurlijk desinfecteren

Voor het desinfecteren wordt dikwijls chloor gebruikt. Omdat deze stof voor heel wat nadelen zorgt, maakt men meer en meer gebruik van natuurlijke middelen. De meest gebruikte natuurlijke middelen om te desinfecteren zijn ongetwijfeld: 

  • Citroen
  • Lavendel
  • Eucalyptus
  • Pepermunt
  • Kaneel
  • Kruidnagel
  • Sinaasappel olie

Antisepticum maakt bacteriën onschadelijk

Bij desinfecteren om medische redenen maakt men dikwijls gebruik van een antisepticum dat de groei van bacteriën sterk afremt en uitschakelt. Het wordt dikwijls gebruikt bij allerlei huidaandoeningen. Jodium en mercurochroom zijn de meest bekende stoffen. Een antisepticum is weinig tot niet giftig is bij het juiste gebruik volledig veilig.

Sterilisatie

Sterilisatie is ook een manier van desinfecteren. Bij sterilisatie doet men met behulp van oververhitting. Desinfecteren door verhitting past men vooral toe bij medisch materiaal. 

Ben je op zoek naar het meest geschikte desinfectiemiddel?

De eerste stap voor een goede wondverzorging is het desinfecteren van de wond zodat deze niet gaat ontsteken. Desinfectiemiddel zorgt ervoor dat de wond goed schoon wordt waarna deze verbonden kan worden. Hierna kan het genezingsproces beginnen. Om de wond te desinfecteren kun je op deze pagina terecht voor alcohol met verschillende percentages, poeder, antibacteriële doekjes van bijvoorbeeld Dettol, desinfectie lotion, crème, desinfecterende pleisters en jodiumoplossing. Kortom, alles wat je nodig hebt om een wond goed te verzorgen vind je hier in de webshop. DESINFECTEREN KUN JE OP VELE MANIEREN

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart