Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Belangrijke voedingsstoffen voor een actieve levensstijl

Een gevarieerd dieet is van cruciaal belang voor sporters, want het voorziet hen van de benodigde voedingsstoffen om optimaal te presteren. Daarnaast zorgen de juiste voedingsstoffen ervoor dat het lichaam zich herstelt na het trainen. Mensen met een actieve levensstijl hebben doorgaans meer calorieën en voedingsstoffen nodig aangezien het lichaam tijdens het sporten meer energie verbruikt. 

Eiwitten

Inhoudsopgave

De meest voor de hand liggende voedingsstof is toch wel proteïne. Mensen die graag naar de sportschool gaan om spieren op te bouwen zweren bij het verhogen van hun inname van proteïne. Er zijn ook diverse supplementen te vinden zoals eiwitshakes die over het algemeen op de markt worden gebracht voor sporters. Het is echter goed om te weten dat een tekort aan eiwitten in westerse landen zeldzaam in. Deze voedingsstof is namelijk van nature in hoge mate aanwezig in onze dagelijkse voedingsmiddelen. Zo vind je eiwitten uiteraard in eieren, maar ook in vlees, vis, peulvruchten, noten, melk- en sojaproducten.

Koolhydraten

De volgende voedingsstof op ons lijstje wordt vaak geassocieerd met gewichtstoename, maar het koolhydraten zijn wel degelijk een belangrijke voedingsstof voor ons lichaam. Het is namelijk een van de bouwstenen voor onze energie. Mensen met een actieve levensstijl doen er goed aan om hun koolhydraatinname te verhogen. Je vindt koolhydraten in suikers, vezels en zetmeel. Denk hierbij aan brood, pasta en rijst maar ook fruit en bonen.

Vetten

Nog een belangrijke bron van calorieën voor sporters zijn vetten. Met name onverzadigde vetten uit bijvoorbeeld noten en olijfolie zijn goed voor het lichaam. Ze worden omgezet als brandstof en zorgen voor de ondersteuning van de huid en het haar. Je vind verzadigde vetten ook avocado, vette vis, pitten en zaden.

Het lichaam heeft tijd nodig om zich te herstellen

Naast voedingsstoffen is het nemen van rust minstens net zo belangrijk voor de herstel van het lichaam. Wanneer je tijdens je rustperiode toch bezig wilt zijn met sport kun je altijd wedstrijden bijwonen of wedden op voetbal. Daarnaast heb je nog vele andere opties zoals een trainer of personal coach worden. Zo kun je in je vrije tijd toch actief met sporten bezig zijn terwijl je tegelijkertijd de rust neemt die je lichaam nodig heeft.

Drink voldoende water

Iets wat regelmatig over het hoofd wordt gezien zijn water en andere vloeistoffen. Wanneer je tijdens het sporten transpireert is het belangrijk dat je het vochtgehalte van je lichaam aanvult met water. Tegelijkertijd is het geen goed idee om te veel water te drinken. Er zijn nog wel eens mensen die denken dat je niet te veel water kunt drinken, maar dat is zeker wel het geval. Over het algemeen heeft ons lichaam per dag, afhankelijk van je lichaamsgewicht, zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Voor sporters is het advies doorgaans om ongeveer 3 liter per dag te drinken. Probeer water over de gehele dag te drinken. Je nieren kunnen per uur namelijk gemiddeld 1 liter water verwerken. Daarom is het van belang dat je niet liters water direct achter elkaar drinkt.

Voedingssupplementen als aanvulling op je dagelijkse voeding

In het geval dat je met je dagelijkse dieet niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om je actieve levensstijl te ondersteunen is het mogelijk om supplementen te nemen. Voedingssupplementen kunnen je sportprestaties verbeteren. Het is echter wel van belang dat je eerst met je dokter overlegt welke supplementen voor jou van toepassing zijn. Er zijn namelijk supplementen die je beter niet tegelijkertijd kunt innemen. Daarnaast kan het langdurig innemen van bepaalde supplementen zelfs schadelijk zijn. Ten slotte moet je voedingssupplementen enkel als aanvulling op nemen en niet in plaats van je dagelijkse voeding.

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart