Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Kun je met de juiste voedingssupplementen afvallen?

Voedingssupplementen nemen, is het nodig? Of is het totale onzin? Voedingssupplementen worden vaak gebruikt als aanvulling op onze voeding. Tegenwoordig zitten er steeds minder bruikbare stoffen in ons voedsel, waardoor veel mensen dit tekort op gaan vangen door het slikken van voedingssupplementen. Maar is dat het enige waar je voedingssupplementen voor zou kunnen slikken? Of zouden er ook voedingssupplementen zijn waar je ook mee af zou kunnen vallen? Zo ja, wat voor supplementen zou je daar dan voor nodig kunnen hebben?

Afvallen, hoe doe je dat op een verantwoorde manier? 

Inhoudsopgave

Vooral aan het begin van het jaar zijn er mensen die het voornemen hebben om af te gaan vallen. Gezonde voeding met de juiste voedingsstoffen is dan erg belangrijk. Vaak wordt geadviseerd dat je meer moet gaan bewegen en meer bewust met je leefstijl om te gaan.

Vaak doen mensen die samen met een bepaald dieet, maar wat je vaak ziet is dat mensen het lastig vinden om zo een dieet lang vol te houden. Als je verantwoord af wil vallen dan heb je natuurlijk wel meer nodig dan een paar dagen streng op je eetpatroon te letten. Daarom is het belangrijk om op een verantwoorde manier af te vallen, en dat doe je vaak in een langzamer tempo.

Kun je ook voedingssupplementen gebruiken bij het afvallen? 

Het antwoord op deze vraag is Ja. Er zijn verschillende voedingssupplementen te vinden die je kunnen helpen bij het afvallen. Maar het innemen van voedingssupplementen alleen zal niet het gewenste resultaat op gaan leveren. Vaak zijn ze onderdeel van een bepaald programma dat je moet volgen, maar je moet ze niet als wondermiddel zien. 

Over het algemeen worden voedingssupplementen gebruikt als aanvulling op de voeding. Als je maximaal wil profiteren van het gebruiken van voedingssupplementen dan wordt er over het algemeen aangeraden om de inname te combineren met meer beweging en gezonde voeding dat laag zit in de calorieën. 

Welke voedingssupplementen kun je gebruiken bij het afvallen? 

De vraag welke voedingssupplementen kun je gebruiken bij het afvallen is niet een hele eenvoudige vraag. Vaak is het niet alleen het voedingssupplement afvallen dat ervoor zorgt dat je af gaat vallen, vaak is het een combinatie van factoren en is een voedingssupplement afvallen niet meer dan een hulpmiddel om steeds dichter bij je doel te kunnen komen. 

Maar als je dan voedingssupplementen afvallen wil nemen die je kunnen helpen bij het afvallen, dan zou je bijvoorbeeld supplementen kunnen nemen waar Groene thee, Chroom of CLA in zit. Van deze stoffen wordt gedacht dat zij helpen bij het verhogen van de vetverbranding en ze zouden het jonger gevoel kunnen verminderen. 

Wat moet je weten over groene thee en de vetstofwisseling? 

Van nature is het zo dat groene thee veel polyfenolen bevat. De meest belangrijke polyfenolen zijn de catechinen. Deze helpen jou om op gewicht te blijven en ze ondersteunen de vetstofwisseling. Groene thee supplementen zouden dan ook bij kunnen dragen bij het afvallen.

Wat voor invloed kan Chroom hebben bij het afvallen? 

Chroom is een mineraal dat ook wel de naam chromium draagt. Dit mineraal helpt het lichaam om de bloedsuikerspiegel op een normaal niveau te houden doordat dit mineraal een rol kan spelen bij de werking van het hormoon insuline. Hiermee wordt de bloedsuikerspiegel gereguleerd.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat Chroom een rol speelt in het energiemetabolisme van koolhydraten en vetten in ons lichaam. Ook bestaan er duidelijke verbanden tussen chroom en het verminderen van ons hongergevoel. 

Wat is CLA en wat heeft dat met afvallen te maken? 

CLA staat voor Conjugated Linoleic Acid. Dit is een stof die van nature eigenlijk al voorkomt in vooral de zuivelproducten als melk en yoghurt. Ook zit het in moedermelk verwerkt. Over deze stof wordt gezegd dat het een rol zou kunnen spelen in het verminderen van de vetmassa die in je lichaam zit.

Multivitamine en afvallen

Als je graag af wil vallen is het mogelijk dat je doordat je anders en vaak ook minder gaat eten. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat je ook minder vitamines en mineralen binnen zal krijgen. Daarom is het zo belangrijk dat je altijd gevarieerd blijft eten.

Een multivitamine supplement zou als een aanvulling kunnen worden gebruikt om toch de voedingsstoffen die je nodig hebt binnen te krijgen. 

Het effect van supplementen bij het afvallen

Vaak is het zo dat wanneer er reclame wordt gemaakt voor voedingssupplementen waarbij je af zou kunnen vallen, dat de resultaten dan mooier gemaakt worden dan dat ze in werkelijkheid zijn. De bestanddelen die in de supplementen zitten leveren wel een bijdrage, maar zijn geen wondermiddelen.

Als het heel gunstig uitpakt voor je zorgen de bestanddelen in de supplementen dat je met veel geluk een paar kilootjes kwijt kan raken. Maar als je dan weer zou stoppen met het innemen van de supplementen, dan is het vaak zo dat de kilootjes die je kwijt bent geraakt heel snel weer terug zullen zijn.

Waar let je op bij het kopen van voedingssupplementen afvallen

Bij het kopen van voedingssupplementen afvallen is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste de beste pillen gaat kopen en in gaat nemen. Het is belangrijk dat je weet welke voedingssupplementen vertrouwd zijn en welke niet. Het kan namelijk zo zijn dat je supplementen koopt die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor je lichaam. 

Bij het kopen van supplementen voor ondersteuning bij het afvallen moet je goed opletten op de stoffen die erin zitten. Er zijn een aantal bekende gevaarlijke stoffen die er niet in mogen zitten. Zo zou je supplementen waar Sibutramine in zit niet moeten nemen.

Sibutramine is een van de meest gevaarlijke stoffen die je in afslanksupplementen tegen kunt komen. Deze lijkt op de drug Amfetamine. Met deze stof wordt vermoeidheid en honger onderdrukt. Deze stof kan zorgen voor nare bijwerkingen en ze verhogen het risico op hart- en vaatziekten.

Yohimbine is ook een gevaarlijke en verboden stof. Als een van deze twee stoffen in een supplement voorkomt doe je er heel verstandig aan deze supplementen niet aan te schaffen. 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart