Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Heb je nog extra vitaminen of supplementen nodig als je gaat sporten?

Als je veel sport is het belangrijk dat je goed zorgt voor je lichaam. Er zijn een aantal voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die erg belangrijk zijn om je lichaam zo gezond mogelijk te houden. Afhankelijk van het doel wat je wilt bereiken kan je extra ondersteuning bieden tot je lichaam door gebruik te maken van vitaminen en supplementen. In sommige gevallen is het namelijk niet mogelijk om een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te houden en via hier genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. In deze situatie kan je dus gebruik maken van supplementen en vitaminen. 

Belangrijke vitamines bij sporten

Inhoudsopgave

Bodybuilders trainen specifiek voor het groeien van de spieren. Het doel is om de spieren zo groot en zo mooi mogelijk te krijgen. Dit is natuurlijk een andere vorm van trainen dan bijvoorbeeld krachttrainen of trainen voor afvallen. Wanneer je een tekort aan bepaalde vitaminen binnenkrijgt kan dit ervoor zorgen dat je spieren niet groeien, of juist heel langzaam groeien. Er zijn daarom een aantal vitaminen die belangrijk zijn wanneer je van plan bent om je te gaan richten op sporten zoals krachttraining of bodybuilding. 

Vitamine D is de belangrijkste vitamine. Je lichaam produceert deze vitamine zelf wanneer je in contact komt met zonlicht. Ook kan je het binnenkrijgen in je voeding via bijvoorbeeld vette vis. Vitamine D is belangrijk voor de eiwitsynthese, wat vooral te danken is aan de invloed van vitamine D op de aanmaak van testosteron in je lichaam. 

Vitamine C is ook erg belangrijk. Dit is een van de sterkste antioxidanten. Tijdens het trainen voor spiergroei beschadig je het spierweefsel. Hierdoor ontstaan er vrije radicalen die schadelijke zijn. Deze moeten door je lichaam worden verwijderd. Dit wordt gedaan door antioxidanten. Hierdoor bevordert je herstel na het trainen. Daarnaast draagt het ook bij aan een beter immuunsysteem en is vooral aan te raden in tijden van fysieke stress. 

Vitamine E is ook erg belangrijk. Dit is namelijk ook een antioxidant en is erg belangrijk voor zowel herstel als prestatie. Deze vitamine beschermd de integriteit van de huid en van het lichaam. 

Deze vitaminen zijn via voeding binnen te krijgen, maar wanneer je een bepaald dieet volgt kan het al snel zo zijn dat je een van deze vitaminen tekortkomt. Door supplementen te gebruiken en extra vitaminen in te nemen zorg je er toch voor dat je lichaam gezond kan herstellen na het sporten en je spieren blijven groeien. 

Belangrijke mineralen voor je lichaam

Net zoals vitaminen zijn mineralen ook erg belangrijk voor het ondersteunen van het lichaam. Tijdens het sporten en zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook belangrijke mineralen zoals bijvoorbeeld magnesium. Magnesium draagt bij aan gezonde botten en een gezond hart. Vooral na lange sportsessies voor atleten en bodybuilders wordt dit mineraal vaak als supplement genomen. 

Zink is ook erg belangrijk voor je lichaam. Het mineraal zorgt voor een gezonde bloedtoevoer en reguleert de groei van cellen, wat ervoor zorgt dat wonden sneller genezen en een gezond immuunsysteem wordt bevorderd. Een tekort aan zink kan de reden zijn dat je spieren niet zo groeien. 

Andere stoffen die erg belangrijk zijn voor het lichaam

De meeste mensen weten het al, maar water is erg belangrijk voor het menselijk lichaam. Bodybuilders denken vaak dat het grootste deel van hun massa spierweefsel is, maar dit blijft altijd nog water. Drink dagelijks ongeveer 10 kopjes water voor een optimale werking van je lichaam.

Elektrolyten zijn ook erg belangrijk voor het sporten, vooral als je op hoge intensiteit sport. Deze stof reguleert namelijk de instroom en uitstroom van voedingsstoffen en vloeistoffen in cellen en lichaamsweefsel, dus ook spieren. Zonder elektrolyten functioneert je lichaam niet zo efficiënt als het zou moeten. Vooral atleten nemen elektrolyten in voor een erg cardio-intensieve workout. 

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitcellen, ofwel proteïne. Wanneer je lichaam eiwitten binnenkrijgt worden deze tijdens een natuurlijk proces afgebroken tot deze aminozuren. Er zijn verschillende aminozuren die allemaal een andere werking hebben op ons lichaam. Daarom vinden bodybuilders en sporters het ook erg belangrijk om aminozuur supplementen te gebruiken. 

De meest bekende aminozuren die gebruikt worden door sporters zijn BCAA’s. Isoleucine en leucine zijn hier onderdeel van en spelen een belangrijke rol bij het opbouwen van spiermassa en de eiwitsynthese. Ook valine is onderdeel van de BCAA’s en draagt ook bij aan de opbouw van spiermassa. Daarnaast zijn er nog een hoop andere aminozuren met andere werkingen. 

De meest populaire supplementen die gebruikt worden bij het sporten

Het meest gebruikte supplement dat gebruikt wordt voor mensen die sporten is proteïne poeder.  Het is niet makkelijk om genoeg proteïne binnen te krijgen op dagelijkse basis, vooral als je minder vlees of dierlijke producten eet. Dit poeder kan je mixen met water of melk en opdrinken. Hierdoor krijg je voldoende proteïne binnen om je spieren optimaal te kunnen stimuleren voor spiergroei en herstel na het sporten.  

Ook is creatine erg populair geworden. Creatine is een stof dat van nature in mensen en dieren voorkomt. De stof wordt vooral opgeslagen in je spiercellen. Creatine is een tussenproduct bij het voorzien van je spier- en zenuwcellen van energie. Het zorgt er dus voor dat je spieren energie krijgen wanneer dit nodig is. Dit zorgt voor meer explosieve kracht en stimuleert het de spiergroei aanzienlijk. Het supplement is volledig veilig om te gebruiken voor zowel mannen als vrouwen en zorgt niet voor bijwerkingen. 

Multivitaminen is nog steeds erg populair. In een tablet of pil krijg je alle vitaminen en belangrijke mineralen binnen die je nodig hebt per dag. Dit dient als ondersteuning van je normale dieet. Wanneer je denkt dat je een tekort hebt aan een vitamine zoals vitamine D die erg belangrijk is voor het groeien van je spieren is het zeker aan te raden om deze vitaminen bij te nemen. Multivitaminen is de gemakkelijkste manier om deze vitaminen en mineralen bij te nemen, omdat je zeker weet dat je overal genoeg van binnenkrijgt. 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart