Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Vitaminen en mineralen voor vegetariërs

Ondanks dat het goed voor de gezondheid en het milieu is om minder tot geen vlees te eten, zijn er wel een aantal vitamines en mineralen waar je als vegetariër sneller een tekort aan krijgt. Wanneer je hier op let kun je dit voorkomen, bijvoorbeeld door bepaalde natuurlijke producten te eten of deze aan te vullen met multivitaminen en supplementen. 

Extra ijzer als vegetariër

De belangrijkste stof om op te letten als je geen vlees eet is ijzer. Plantaardig ijzer bestaat, maar is moeilijker op te nemen in het lichaam. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer is voor vegetariërs dan ook anderhalf keer zo hoog als voor vlees- en viseters. Gelukkig komt plantaardig ijzer in veel producten voor, zoals bonen, noten en zaden, zeewier, eieren, sojaproducten en fruit als bananen, vijgen, pruimen en dadels. Zorg ervoor dat je geen melk, koffie, thee of rode wijn bij een ijzerrijke maaltijd drinkt, want deze remmen de ijzeropname. Een ijzertekort kun je herkennen aan vermoeidheid, een bleke huid, rusteloze benen en snel buiten adem zijn. Het tekort kun je ook aanvullen met supplementen.

Vitamine B12 uit supplementen

Vitamine B12 komt voornamelijk voor in dierlijke producten. In een aantal plantaardige producten zit een stof die op deze vitamine lijkt, maar dit is niet de actieve vorm die door je lichaam opgenomen kan worden. Veganisten wordt dan ook aangeraden om een supplement te gebruiken. Vegetariërs kunnen vitamine B12 binnenkrijgen door eieren en melkproducten te eten. Ook aan verschillende vleesvervangers is vitamine B12 toegevoegd. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in het aanmaken van rode bloedcellen en voor een goede werking van je zenuwstelsel. Een tekort uit zich bij iedereen anders, waardoor het kan zijn dat je pas na een doktersbezoek weet wat de oorzaak is. Veel mensen kiezen er bij vage gezondheidsklachten ook voor een orthomoleculaire specialist. Zorgverzekeringen vergelijken is in dit geval verstandig, omdat diverse zorgverzekeringen alternatieve geneeskunde vergoeden.

Omega 3-vetzuren voor een optimale vetverbranding

Omega 3 is geen vitamine of een mineraal, maar wel hard nodig voor een goede gezondheid. Deze vetzuren komen voor in vette vis, maar ook in de algen die ze eten. Omega 3-vetzuren helpen je om vet te verbranden en dragen bij aan een verlaging van je vetpercentage. Dit is nodig om de bloeddruk te verlagen en zo het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Daarnaast is het goed voor de lijn. Met supplementen met omega 3-vetzuren zorg je ervoor dat je voldoende binnenkrijgt. Ook kun je ervoor kiezen om af en toe zeewier te eten. Ook noten, zaden en pitten, koolzaadolie en tarwekiemolie bevatten omega 3-vetzuren. Vaak moet je hier wel flink wat van eten om de aangeraden hoeveelheden binnen te krijgen.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart