Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Verantwoord eten voor een prikkie

Veel mensen willen graag biologisch eten, maar denken soms dat dit erg duur is. Het is wel degelijk mogelijk om met een beperkt budget biologisch te eten. Wij delen drie tips zodat jij ook kunt genieten van gezond en smaakvol biologisch eten, dat ook nog eens veel beter is voor het milieu.

Ga op onderzoek uit

De biologische producten zijn overal verschillend geprijsd. Bij veel supermarkten vind je nu een schap met biologische producten en ook zijn er speciale winkels die enkel biologische en verantwoorde producten verkopen. Neem een kijkje in verschillende winkels om te kijken hoeveel de prijzen verschillen en wat met jouw budget de mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde biologische producten in de supermarkt kopen en weer andere op een markt met verse streekproducten of in een biologische winkel. Misschien zitten er wel boeren bij jou in de buurt die biologische producten verkopen. Vaak is dit de goedkoopste optie en je ondersteunt ook nog eens de lokale boer.

Maak een weekmenu

Door een weekmenu te maken, voorkom je voedselverspilling en ben je vaak stukken goedkoper uit. Je weet van tevoren welke producten je allemaal nodig hebt en stemt de gerechten zo op elkaar af dat je van een aantal basisingrediënten meerdere maaltijden klaar kunt maken. Probeer altijd te koken met seizoensproducten. Deze zijn in het seizoen zeer voordelig en ook nog eens het best op smaak. Op deze manier zorg je niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. Er zijn nog meer kleine aanpassingen die je kunt doen om je voetafdruk te verkleinen, zoals bijvoorbeeld overstappen energie, waarbij je kiest voor een leverancier van groene stroom.

Leg een moestuin aan

De allergoedkoopste manier om biologisch te eten, is door sommige producten in je eigen tuin te verbouwen. Door geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken laat je jouw eigen biologische groenten, fruit en kruiden groeien. Er zijn vele groenten die je eenvoudig op de Hollandse bodem kunt telen, zoals tomaten, sla, wortels, broccoli en courgette. Doordat je zo bewust met je voeding bezig bent, smaakt het ook nog vele malen lekkerder en groenten passen uitstekend thuis in iedere leefstijl, ook als je bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet volgt.

Zoek een zonnig stukje grond uit en je kunt direct aan de slag. Haal alle rommel en onkruid weg van het stukje grond dat je wil gebruiken. Verwijder dit met de hand omdat chemische bestrijdingsmiddelen in de bodem trekken en vervolgens je planten aan kunnen tasten. Bemest daarna de grond en begin met zaaien of planten. Als je geen tuin hebt, kun je bijvoorbeeld verse kruiden laten groeien op je balkon.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart