Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Goede voeding combineren met de juiste zorg

Als er één thema is dat nu bijzonder in de belangstelling staat, dan is het gezondheid. Naast de standaardgriepjes van dit moment, is Corona uiteraard het gespreksonderwerp van de dag. Nou ja, tijdens virtuele gesprekken dan, want afstand bewaren is minstens zo belangrijk als goede gezondheid. Naast het innemen van biologische voedingssupplementen om de gezondheid een extra boost te geven, zijn er genoeg andere manieren om te werken aan je gezondheid. Ook wanneer je niet naar buiten mag en de deur gesloten moet blijven. 

Denk aan je weerstand

Je weerstand speelt een grote rol bij de gezondheid. Hoe beter je weerstand is, hoe milder een griepje of verkoudheid uitvalt, wanneer je deze al oploopt. Met weerstand bedoelen we eigenlijk gewoon ons immuunsysteem, dat ons beschermt tegen virussen, parasieten, schimmels en bacteriën. Het immuunsysteem wordt dagelijks gemiddeld zeven keer aangevallen. Daar merk je weinig van, want het immuunsysteem wint de strijd in de meeste gevallen. 

Er zijn een aantal dingen die je weerstand verzwakken, zoals weinig slaap, veel stress of het gebruik van grotere hoeveelheden alcohol. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om de weerstand te verhogen. Hieronder valt een vezelrijk dieet met vitamine D en genoeg eiwitten, maar ook vitamine D speelt een grote rol bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem. Regelmatig bewegen is daarbij ook van belang, maar intensief sporten draagt niet bij aan je weerstand. De trap nemen in plaats van de lift wel, net als de fiets pakken naar het werk wanneer dit minder dan 10 kilometer is.

En als de weerstand het af laat weten?

Ook mensen met een enorme weerstand kunnen ziek worden. Ons immuunsysteem is namelijk niet perfect; vooral ‘onbekende’virussen en bacteriën hebben een goede kans om ons ziek te maken. Het immuunsysteem moet namelijk nog leren hoe deze indringers aangepakt moeten worden. Dan is goede zorg belangrijk. Dat is op dit moment lastig omdat zorgverleners volgeladen zijn met werk, maar een Uitzendbureau Zorg kan wél professionals bij je krijgen binnen korte tijd. Werk daarnaast vooral door aan je weerstand, eet genoeg gezonde dingen én drink veel water. Op die manier ondersteun je jouw lichaam om de indringers te lijf te gaan. Daarna mag jouw immuunsysteem het weer oppakken, met extra kennis over deze nieuwe bacteriën en virussen, zodat deze veel minder kans hebben.

Eet dus vooral veel vezels, eiwitten en vitamine D, slaap genoeg, vermijd stress en alcohol en zorg ervoor dat jouw weerstand ervoor zorgt dat ziektes geen kans krijgen!

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart