Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Op wat moet je letten bij de keuze van een goede multivitamine?

Op wat moet je letten bij de keuze van een goede multivitamine?

Inhoudsopgave

Als je gezond, evenwichtig en gevarieerd eet met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten is het gebruik van multivitaminen niet eens nodig. Onze moderne voeding is echter zo arm aan gezonde voedingsstoffen zoals vitamine, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels zich meer en meer opdringt. Maar wat verstaat men onder een goede multivitamine en waar moet men op letten bij het hopen van een voedingssupplement? 

Vitaminen én mineralen

Een goede multivitamine bestaat niet alleen uit zoveel mogelijk vitaminen. Zo’n multivitamine bevat even goed mineralen. Een goede multivitamine bevat dus een mix van alle onmisbare vitaminen en mineralen om iedere dag weer gezond te kunnen functioneren. 
In een goede multivitamine vind je al deze gezonde voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Aan vele van deze voedingssupplementen worden allerlei stoffen toegevoegd om ze beter door ons lichaam te laten opnemen.  

Is het gebruik van multivitaminen wel écht nodig?

Al wie gezond en gevarieerd eet met veel verse groenten en fruit en onbewerkte noten, zaden en pitten heeft volgens de medische wereld geen extra multivitaminen nodig. Probleem is dat onze hedendaagse voeding steeds minder van deze gezonde stoffen aan boord hebben. Dat is niet alleen het geval voor producten uit de klassieke landbouw en veeteelt maar even goed voor alles wat biologisch wordt geteeld.

Multivitamine kopen? Waar moet je op letten in welke levensfase?

Onvervangbaar

Het gebruik van multivitaminen is dan ook een goede, lees gezonde, keuze. Multivitaminen kunnen echter nooit een gezond eetpatroon vervangen. Kies echter steeds voor kwaliteit. En wees gerust, de beste multivitaminen zijn lang niet altijd de beste. Kies daarom niet de goedkoopste maar ook niet de duurste.

Dit is overbodig in goede voedingssupplementen

Controleer steeds grondig het etiket op de multivitaminen. Zo zitten enkele stoffen best niet in goede multivitaminen. Dat is zeker het geval met:  

  • Magnesiumoxide: is een laxeermiddel dat uitsluitend in ziekenhuizen wordt gebruikt. Dat betekent zeker niet dat magnesium mag ontbreken in een goed voedingssupplement. Magnesiumbisglycinaat of magnesiumcitraat zijn goede voorbeelden van een juiste magnesiumverbinding
  • E-nummers: zoals geur-, kleur-, smaak-en bewaarstoffen zijn toegelaten E- nummers. Deze zijn zeker niet nodig in multivitaminen
  • Natrium: is gewoon keukenzout. Daar krijgen we via onze dagelijkse voeding al genoeg van naar binnen.Dat geldt even goed voor fosfor en fluor

Stoffen die wél aanwezig zijn in een goede multivitamine:

Vind hier vele multivitamines voor een goede gezondheid en een sterke weerstand. Om gezond te blijven heeft u veel voedingsstoffen nodig, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten. Door dagelijks uitgebalanceerde multivitamine supplementen te slikken, wordt het eventuele tekort aan vitamines en mineralen voorkomen en uw lichaam gezuiverd. Hier vindt u alle multivitamines waarin alle essentiële voedingsstoffen zitten, zoals mineralen, vitamines en spoorelementen. Tevens vindt u hier multivitamines met kruiden, aminozuren, enzymen en andere waardevolle voedingsstoffen. U heeft de keus uit hoog gedoseerde of laag gedoseerde multivitamines. Tevens zijn de multivitamines verkrijgen in capsule,- poeder,- of tabletvorm. Bekijk het brede aanbod aan multivitamines. Neem gerust contact op, indien u vragen heeft.

Multivitamines zijn heel goed voor de gezondheid het helpt ons aan een sterke weerstand. We blijven gezond door veel voedingsstoffen te nemen, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten. Door multivitamine supplementen te gebruiken kunnen we een eventueel tekort aan vitamines en mineralen voorkomen en word ons lichaam gezuiverd.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart