Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Eelt op je handen en voeten

Eelt komt voornamelijk voor op de handen en voeten. Maar wat is eelt nu precies? Eelt is in principe een verdikt, witgeel laagje huid dat harder aanvoelt. Het ontstaat door veel druk of wrijving op bepaalde plekken. het beschermt je tegen eventuele beschadigingen en wondjes op de huid. Eelt komt voort uit bijvoorbeeld een droge huid, als je wat zwaarder bent, je niet de juiste schoenmaat draagt, een afwijkende stand van de voet en zo zijn er nog veel meer oorzaken. Het kan zijn dat je op een gegeven moment teveel druk of wrijving op bijvoorbeeld handen en voeten hebt dat er overtollig veel eelt ontstaat. Dit kan vervelend aanvoelen of zelfs pijn veroorzaken. Hoe voorkom of behandel je dit dan? Dit gaan we behandelen in dit artikel. 

Voorkomen is beter dan genezen

Het liefste heb je natuurlijk helemaal geen last van overtollig eelt. Zorg er daarom ook voor dat je jouw handen en voeten goed verzorgt. Let erop dat je een juiste schoenmaat draagt zodat er niet teveel wrijving en druk ontstaat. Hiernaast is de hydratering van jouw huid belangrijk, je kan zorgen voor een gehydrateerde huid op verschillende manieren. Niet te lang douchen op een te warme temperatuur met veel zeep, zet de verwarming niet te hoog, probeer een gezonde leefstijl aan te houden en smeer jouw huid ter ondersteuning goed in. 

Eelt verwijderen

Om eelt te verwijderen heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst de optie om eelt te laten verwijderen door een pedicure. De meeste eeltplekken kun je ook zelf verwijderen met bijvoorbeeld een speciale vijl of puimsteen. Na het douchen of het nemen van een voetenbad is het eelt zacht en gemakkelijk te verwijderen van de voeten. Let op dat je wel voorzichtig bent en niet al het eelt verwijdert, zo blijft het een beschermende functie hebben. 

Smeer het goed in

Zoals eerder benoemd is hydratering enorm belangrijk om eelt te voorkomen of te behandelen. Het is daarom zeer effectief om jouw voeten in te smeren met een natuurlijke voetcrème (zelf vinden wij de voetcrème van Noordkroon erg fijn). Door de huidvetten weer aan te vullen wordt de opperhuid herstelt en houdt deze meer vocht vast. Mocht je last hebben van overtollig eelt kan een speciale klovenzalf helpen. Ook hierbij raden wij aan om te kiezen voor een natuurlijke variant zodat je zeker weet dat er geen troep in zit.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart