Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Een goed afwasmiddel doet meer dan alleen maar vet verwijderen.

Dat is zowel het geval als je zelf je afwas doet of je een vaatwasser gebruikt. Maar wat is dan een goed afwas middel?

Zelf afwassen

Inhoudsopgave

Of je nu zelf je afwas doet of die taak aan een vaatwasser over laat, iedereen wil een propere afwas. Een propere afwas is er een zonder vet. Een goed afwas middel moet niet duur zijn. Het moet wél een hoge concentratie aan vet absorberende ingrediënten bevatten. Voor je een keuze maakt, controleer je best welke bestanddelen het afwas middel bevat. Vele producten hebben citroen als belangrijkste bestanddeel. Citroen is uitstekend tegen vet. Daarnaast kunnen aan het afwas middel nog andere bestanddelen worden toegevoegd. Die zorgen dan vooral voor een stralende afwas zonder strepen.

Afwassen met een vaatwasser 

Er is een verschil in afwas middel bestemd voor zelf afwassen of voor afwassen met een vaatwasser. Afwas middelen voor je vaatwasser moeten niet alleen ontvetten en doen glanzen. Ze moeten even goed je vaatwasser aangepast onderhouden. 

In verschillende vormen

Een afwas middel voor je vaatwasser bestaat naast een klassiek wasmiddel ook over een glansspoelmiddel en een hoeveelheid zout. Deze drie bestanddelen worden steeds meer in één handig tablet geconcentreerd. Een vaatwasmiddel wordt zowel gebruikt tijdens het voorspoelen als bij de eigenlijke wasbeurt. De hoeveelheden werden standaard vastgesteld op vijf gram voor het voorspoelen en op twintig gram voor het wassen zelf.
Het wasmiddel is er zowel in tablet- als in poedervorm en als gel. Tabletten zijn duurder dan poeder en moet je niet zo nauwkeurig doseren. In sommige gevallen kan dat doseren nochtans erg handig én voordelig zijn. Dat is zeker zo als je vaatwasser pas voor de helft of minder geladen is.

Glansspoelmiddel

Een goed glansspoelmiddel droogt de vaat zonder strepen achter te laten. Het doet zijn werk tijdens het spoelen. Is je vaat niet droog of proper genoeg? Dan kun je de dosis van glansspoelmiddel best verhogen. Als er een vette laag op je vaat achterblijft gebruik je teveel van je spoelmiddel.

Ontkalken en verzachten

Zout ontkalkt en verzacht je kraantjeswater. Door zout te gebruiken bescherm je je vaatwasser tegen slijtage. Het gebruik van regenereer- of onthardingszout doet je veel en peperdure herstellingen besparen.

Gecombineerde vaatwastabletten

Combi- vaatwastabletten bevatten al deze ingrediënten voor een mooie en streeploze vaat. 
Als zo’n combi- tablet niet volstaat voor een schitterende vaat voeg je er best extra glansspoelmiddel of zout toe. 

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart