Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Zo kies je de beste schoonmaakmiddelen voor in je huishouden

Schoonmaken neemt een groot deel van onze beschikbare tijd in beslag. Schoonmaakmiddelen zijn aangepast aan het soort vuil dat we willen verwijderen. Het kiezen van de beste schoonmaakmiddelen is dan ook belangrijk. Niet alleen om alles grondig te reinigen maar even goed om gemakkelijk en comfortabel deze belangrijke huishoudklus uit te voeren. Welke schoonmaakmiddelen zijn onmisbaar om onze woning schoon te houden en hoe kiezen we het beste schoonmaakmiddel?

Gezonder leven

Inhoudsopgave

Schoonmaken is nu niet precies de meest populaire bezigheid die we ons kunnen voorstellen. Toch is het erg belangrijk om alle soorten vuil en verontreinigingen zo vlug mogelijk te verwijderen om eventuele ziektes te voorkomen. 

Soorten verontreiniging

Vuil loert om iedere hoek. Er bestaan inderdaad verschillende soorten verontreiniging waarvoor telkens een ander soort reinigingsmiddel nodig is om het deskundig te verwijderen en te bestrijden. Bij het schoonmaken van onze woning is het dus wel degelijk belangrijk om te weten welke schoonmaakmiddelen nodig zijn om de verschillende soorten verontreiniging te verwijderen. Tijdens het schoonmaken maken we onze woning in de eerste plaats stofvrij. 

Zichtbaar en onzichtbaar vuil

Vlekken van bijvoorbeeld koffie of van smerige modderschoenen zijn onmiddellijk waarneembaar. Dat is zichtbaar vuil. Erger is onzichtbaar vuil zoals bacteriën en schimmels, oorzaken van heel wat ernstige aandoeningen. Elke soort vuil vraagt een ander schoonmaakproduct en een andere aanpak. 

Verschil in verontreinigde voorwerken

Het soort voorwerp dat we moeten schoonmaken bepaald ook in grote mate de aard van het schoonmaakmiddel. Voor het reinigen van een vuile vloer gebruiken we nu eenmaal een ander product dan voor het schoonmaken van bijvoorbeeld onze tapijten.

Soorten schoonmaakmiddelen

Er zijn dus zoveel schoonmaakmiddelen als er soorten vuil en verontreiniging zijn, namelijk:

  • Reinigingsmiddelen: de meest gebruikte reinigingsmiddelen zijn ongetwijfeld zeep, allesreinigers en ontvettingsmiddelen
  • Desinfecteermiddelen: worden vooral gebruikt om niet zichtbaar vuil te verwijderen. Dat zijn meestal bacteriën en andere micro-organismen zoals schimmels. Het meest gebruikte desinfecterend middel is ongetwijfeld bleekwater
  • Onderhoudsmiddelen: beschermen in de eerste plaats tegen allerlei slijtage. Het regelmatig en juist gebruik van deze onderhoudsmiddelen zorgt voor een langere levensduur van de behandelde voorwerpen

In de categorie huishouden kunt u een keur aan producten vinden die u dagelijks in het huishouden gebruikt zoals afwasmiddel, reinigingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, handschoenen die tijdens het schoonmaken gebruikt worden, bestrijdingsmiddelen en toiletartikelen. U kunt van de meest bekende merken producten vinden in deze categorie zodat u altijd weet dat u kwaliteit koopt wanneer u een bestelling in onze webshop plaatst.

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart