Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Onze persoonlijke hygiëne blijft belangrijk

Onze persoonlijke hygiëne is en blijft erg belangrijk. Hygiëne of gezondheidsleer stimuleert onze gezondheid en zorgt voor het instant houden ervan. We denken hierbij niet alleen aan onze persoonlijke hygiëne. Hygiëne in onze keuken, bijvoorbeeld bij het behandelen van levensmiddelen en bedrijfshygiëne is immers even belangrijk.

Soorten hygiëne

Inhoudsopgave

Als we het over hygiëne hebben, denken we in de eerste plaats aan onze persoonlijke hygiëne. We onderscheiden nochtans drie vormen van hygiëne:

  • Persoonlijke hygiëne
  • Levensmiddelen hygiëne
  • Bedrijfshygiëne

Persoonlijke hygiëne

Onze persoonlijke hygiëne vormt de basis van alles. Als we onze hygiëne verwaarlozen heeft dat uiteraard ook een nadelige invloed op onze levensmiddelenhygiëne en eventueel ook op de bedrijfshygiëne. Bij het bereidings- en distributieproces van bijvoorbeeld voeding en andere levensmiddelen moeten we zelf zo hygiënisch en gezond mogelijk zijn. In een optimale persoonlijke hygiëne horen allerlei ziekteverschijnselen zoals ontstekingen (keelontsteking of een darminfectie), huidaandoeningen (acne, puistjes, eczeem en psoriasis), verkoudheden, griep en infecties van onze luchtwegen zoals bronchitis niet thuis. 

Ziekten voorkomen

Een goede persoonlijke hygiëne moet de verspreiding van allerlei aandoeningen voorkomen. Dat geldt zowel de directe als indirecte verspreiding van ziekten. 

  • Directe verspreiding: is het gevolg van een slechte persoonlijke hygiëne. Daarbij denken we zeker aan het verspreiden van griep en verkoudheden door praten, niezen, hoesten of speeksel.
  • Indirecte verspreiding: vooral via deurklinken, lichtschakelaars, handgrepen of trapleuningen. Voorwerpen die door mensenhanden worden aangeraakt laten allerlei bacteriën achter die andere allerlei ziekten kunnen verspreiden. Vooral daar waar veel mensen samen komen of in gesloten lokalen zoals scholen…

Preventie erg belangrijk

Preventie is hier dus erg belangrijk. Belangrijke preventiemaatregelen om via een goede persoonlijke hygiëne allerlei besmettingen tegen te gaan zijn ongetwijfeld:

  • Regelmatige onze handen wassen en dit vooral na ieder toiletbezoek, na het koken, het aanraken van deurklinken of trapleuningen en van onze huisdieren
  • Het gebruik van papieren wegwerp zakdoekjes
  • Gebruik wegwerp wc-brilhoesjes bij het gebruik van openbare toiletten
  • Het gebruik steeds de juiste producten

Levensmiddelenhygiëne

Hierbij staat de versheid van onze voeding centraal. Dat gaat vanaf het productieproces tot de consumptie. Tijdens het verloop van het productieproces wordt de hygiëne regelmatig gecontroleerd. Dat is ook zo bij het afleveren van de voedingsproducten. In dit stadium wordt vooral gecontroleerd op de aanwezigheid van ziekmakende micro-organismen.

Allerlei tissues, toiletpapier en keukenpapier zijn onmisbaar voor een goede hygiëne.

De persoonlijke hygiene is belangrijk voor iedereen. Daarom hebben wij voor u verschillende soorten tissues, toiletpapier en keukenpapier in onze webwinkel. Deze spullen zijn eigenlijk niet te missen. Het fijnst is als u altijd een voorraad van deze hygiene spullen op zolder heeft opgeslagen. Niemand zit er natuurlijk op te wachten om met een loopneus geen tissues in huis te hebben! Laten we het maar helemaal niet hebben over toiletpapier. Om dit soort situaties te voorkomen hebben wij hier voor u hygiene benodigdheden bij elkaar gezet

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart