Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat zijn gezonde voedingsmiddelen?

Velen zoeken hun toevlucht tot voedingssupplementen om hun gezondheid te verbeteren. Daar is niets mis mee. Voedingssupplementen kunnen echter geen gezond eetpatroon vervangen, wel aanvullen. Maar wat verstaat men nu precies onder voedingsmiddelen die passen in een gezond eetpatroon?

Rijk aan gezonde voedingsstoffen

Inhoudsopgave

Hoe meer gezonde voedingsstoffen we in onze voedingsmiddelen terugvinden bevatten ze hoe gezonder ze zijn. En dat zijn vooral:

  • Vitaminen
  • Mineralen
  • Eiwitten
  • Voedingvezels
  • Sterke antioxidanten

Er zijn echter nog ontelbare andere factoren die de gezondheid van onze voeding bepalen.

Meeste gezonde voedingsstoffen onbekend

We denken dat we aan de hand van de hoeveelheid vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en suikers onze voedingsmiddelen hun mate van gezondheid kunnen vaststellen. Dat is gedeeltelijk waar. De meeste voedingsmiddelen bevatten echter meer dan duizend actieve stoffen. De meerderheid hiervan is onbekend. 

Bron van energie

Gezonde voedingsmiddelen zijn in de eerste plaats een bron van onmisbare energie. Daardoor zijn we in staat om dagelijks te functioneren zoals het hoort.

Voedingswaarde

Het gaat niet alleen om de concentratie gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Voedingsmiddelen met een hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen zijn niet altijd het gezondst. Het beste voorbeeld daarvan zijn onbewerkte noten. Ze hebben heel wat calorieën aan boord maar zijn daarom niet ongezond. Noten zijn super voeding en dat hebben ze te danken aan de aanwezigheid van gezonde onverzadigde vetten en vetzuren. Regelmatig maar in beperkte mate noten eten is dus de boodschap.

Veilig en duurzaam

Gezonde voedingsmiddelen zijn ook veilig en duurzaam. Dus vrij van alle ziekmakende bacteriën, dioxines en pesticiden. Deze toxische brengen immers onze gezondheid ernstig in gevaar. De basis van gezonde voedingsstoffen vormt de bekende actieve voedingsdriehoek.

Gezonde voedingsmiddelen zoals onbewerkte natuurhoning, onbewerkte noten, zaden en pitten, dranken zonder toegevoegde suikers, mager broodbeleg, suikervrije snoep, koekjes en gebak koekjes, havermout, peulvruchten, plantaardige oliën, gember, kurkuma, kruiden en specerijen kies en…

GEZONDE VOEDINGSMIDDELEN KOPEN? DAT DOE JE HIER!

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart