Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Handschoenen beschermen tegen allergieën

Handschoenen beschermen tegen allergieën

Inhoudsopgave

Beschermende handschoenen worden niet alleen gebruikt door artsen of verpleegkundigen in ziekenhuizen om allerlei besmettingen te voorkomen. Ook in de keuken, tijdens de schoonmaak en vele andere huishoudelijke taken zijn ze onmisbaar om allerlei allergieën te voorkomen of niet te verergeren. Op wat moet je zeker letten bij de keuze van deze bescherming?

Bacteriën

Ook in de voedingsindustrie en aanverwante sectoren en bij de assemblage van apparaten, toestellen en auto’s worden ze vaak gebruikt. Als je regelmatig je handen moet beschermen neem je best enkele voorzorgen. Deze latex hand schoenen zijn uitsluitend bestemd voor eenmalig gebruik allerlei ziekmakende bacteriën zich snel vast hechten op latex en zo allerlei allergieën en infecties veroorzaken. De meest voorkomende allergische reactie bij het gebruik van latex is huiduitslag op je handen en in mindere mate ook ademhalingsmoeilijkheden en benauwdheid.

Natuurproduct

De belangrijkste oorzaak van allergieën is een overreactie van het afweersysteem als gevolg van de aanwezigheid van eiwitten in natuurrubber. Latex hand schoenen bevatten uiteindelijk toch nog altijd gemiddeld drie procent van deze eiwitten. Verbruikersorganisaties ijveren nu al enige tijd om de concentratie aan eiwitten op de verpakking te vermelden. Deze hand schoenen poederen met bijvoorbeeld mais- of rijstpoeder kunnen allergieën sterk verminderen

Gezondere alternatieven

Er bestaan nochtans gezondere alternatieven voor latex zoals: 

  • Nitrile: is een synthetisch materiaal dat meer en meer wordt gebruikt als alternatief voor latex. Hand schoenen uit nitrile zijn allergievrij. Ze worden vooral gebruikt door artsen en verpleegkundigen
  • Vinyl: het betreft hier een PVC-materiaal. Ze zorgen voor meer gebruikscomfort om onze handen properder te houden. Ze worden vooral gebruikt in de schoonheidssector, door kappers en in de voedingsindustrie om mogelijke besmettingen zoveel mogelijk te beperken. 


Al deze soorten handschoenen zijn verkrijgbaar in de drogisterij, doe- het- zelf- zaken of in de supermarkt. 

Ben je echter ook op zoek naar de meest geschikte handschoenen? Kies en bestel ze dan online

Het is fijn als uw huis schoon is maar niet alles is even fijn om met blote handen aan te raken. Soms is het schoonmaakmiddel heel agressief waardoor u wel goede handschoenen kunt gebruiken. Een andere keer is het vuil dat moet worden opgeruimd simpelweg te vies om aan te raken. Daarvoor kunt u rubber handschoenen goed gebruiken. Deze handbescherming hebben wij zowel in de wegwerp variant als in de, wat stevigere, dikke rubber variant. Zo kunt u, afhankelijk van waar u handbescherming voor nodig heeft, altijd iets vinden in ons assortiment!

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart