Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Een goede diabetes creme beschermt vooral de huid van je onderbenen en je voeten

Zowel de onderbenen als de voeten van diabetespatiënten krijgen het zwaar te verduren. Ze verdienen extra aandacht en verzorging. Diabetes creme moet de problemen verzachten en tot een strikt minimum herleiden. Dat is allemaal goed en wel, maar wat is een goede diabetescrème?  

Doorbloeding verbeteren net diabetes creme

Inhoudsopgave

Een goede voetverzorging moet de huid van zowel onderbenen als van de voeten van diabetici extra hydrateren. Dat moet uitdroging en beschadiging voorkomen. Er zijn dan ook verschillende diabetescrèmes beschikbaar die de huidproblemen van diabetici moeten verzachten en de doorbloeding verbeteren. Een goede diabeteszalf verbetert ook preventief de kwaliteit van de verschillende huidlagen en moeten schrale en droge voeten voorkomen.

Goede voetverzorging

Een goede voetverzorging bij diabetes is onmisbaar om de gezondheid ervan te bevorderen en in een later stadium zelfs amputatie te voorkomen. Een goede voetverzorging start met het dagelijks wassen van onze voeten met lauw water en zo weinig mogelijk zeep. De huid van diabetesvoeten mag niet té week worden. Uitgebreide en warme baden zijn daarom sterk af te raden. Diabetici deppen hun voeten droog in plaats van te wrijven en zorgen er voor dat de huid tussen hun tenen goed droog is en blijft.

Vette diabetes creme 

Daarna brengen ze een beschermlaagje aan met olie of een vette diabetescreme. Breng nooit olie of zalf aan tussen je tenen. Dat zorgt uitdroging, pijnlijke scheurtjes en wondjes die slechts erg moeizaam of zelfs niet genezen. Diabetici knippen hun nagels recht en niet te kort af. Te korte nagels veroorzaken ook pijnlijke wondjes. Voor een goede voetverzorging zonder eelt, likdoorns of eksterogen laten ze bij voorkeur hun voeten deskundig verzorgen door een podotherapeut of een pedicure met kennis en ervaring van diabetes. Diabetici hebben extra nood aan goede schoenen. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen is uitstekend om hun bloedsomloop te verbeteren.

Een goede diabetes creme: 

 • Beschermt de huid tegen uitdroging
 • Verbetert de doorbloeding
 • Vermindert het risico op schimmels, bacteriën en infecties
 • Voorkomt eelt, likdorens en eksterogen

Natuurlijke crèmes als bescherming van diabetesvoeten 

We beschikken over vele natuurlijke middelen om de aantasting van onze onderbenen te voorkomen en onze voeten te beschermen tegen de gevolgen van diabetes:

 • Druivenpitolie: beschermt en hydrateert
 • Ginkgo biloba: bevordert het herstel van de huidlagen en de microbloedcirculatie.
 • Lipesters van zijde voorkomen aanvallen van micro-organismen
 • Gilistin voorkomt onwillekeurig samentrekken van de huid door degeneratie van de zenuwuiteinden.
diabetes crème

Om schade aan je onderbenen en je voeten te voorkomen: 

 • Gebruik je geen voetbaden met soda
 • Duren je voetbaden nooit langer dan vijf minuten
 • Spoel je grondig je voeten en dep ze droog zonder te wrijven
 • Heb je extra aandacht voor de huid tussen je tenen
 • Voorkom je uitdroging door het gebruik van een goede diabetescrème

Ben je op zoek naar een goede diabetes creme? Kies en bestel die dan online

DIABETES CREME KOPEN?

Bij diabetespatiënten zijn de voeten extra gevoelig. Daarom heeft Byfit speciaal voor de behandeling van de voeten verschillende soorten diabetes crème in het assortiment opgenomen. Deze diabetes crème helpt om beschadiging en uitdroging van de voeten te voorkomen. Met de beschermende diabetes crème van Alkildia wordt bijvoorbeeld de doorbloeding van de voeten bevorderd, en wordt verslechtering van de huidlagen van de voet preventief tegengegaan. Ook voor voeten die al schraal en droog zijn, heeft Byfit verschillende speciale crèmes in het assortiment, die het herstel van de voet helpen te bevorderen. EEN GOEDE DIABETESCRÈME BESCHERMT VOORAL DE HUID VAN JE ONDERBENEN EN JE VOETEN

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart