Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Hoe kun je een diabets hypo voorkomen?

Diabetici worden regelmatig geconfronteerd met een te hoge bloedsuiker (hyper) of te lage bloedsuikerspiegel (hypo. Te veel van dergelijke hypo’s en hypers kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Een diabetes hypo voorkomen, hoe pak je dat aan?

De hoeveelheid suiker in ons bloed

Inhoudsopgave

De hoeveelheid suiker in ons bloed is zelden dezelfde. Ze evolueert voortdurend en hangt van verschillende factoren af. Vooral van datgene wat we dagelijks eten en drinken. Ook de mate waarin we bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Andere factoren die de hoeveelheid bloedsuiker bepalen zijn: 

 • Stress
 • Allerlei infecties
 • Verkoudheden
 • Griep
 • Ontstekingen van onze bovenste luchtwegen
 • Bronchitis

Een te lage bloedsuikerspiegel heet hypoglykemie, kortweg hypo. Een te hoge bloedsuiker noemt men in medische kringen hyperglykemie of hyper.

Een hypo herkennen

Om een hypo te voorkomen of te behandelen moeten we deze uiteraard eerst tijdig herkennen. Men spreekt van een hypo als onze bloedsuikerspiegel onder de 4 mmol/l daalt. 

Dat herken je aan:

 • Overmatig transpireren
 • Duizeligheid
 • Plotse stemmingswisselingen
 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Plotse hoofdpijn
 • Trillende ledematen
 • Plots opkomende honger

Wat doen tegen zo’n hypo?

Een hypo voorkomen of behandelen doe je door snel iets zoets te eten en/of te drinken. Een of ander light product komt hiervoor zeker niet in aanmerking. Druivensuiker, en glas frisdrank of een stuk fruit helpt wel tegen zo’n hypo. In erge gevallen of wanneer je geen zoetigheid bij je hebt kun je bij een hypo flauwvallen. Niet iedereen voelt zo’n hypo tijdig opkomen. Men spreekt in dergelijke gevallen van een hypo unawareness. 

Hypo zonder diabetes

Zelfs al ben je geen diabetes patiënt kun je toch met de symptomen van hypo te maken krijgen. De ene is daar vatbaarder voor dan de andere. Volgens artsen is dit echter geen hypo of hypoglykemie. Heb je geen last van diabetes en toch een hypo? Dan is ons lichaam zelf in staat om deze te voorkomen.
Bloedsuikerwaarden lager dan 4 mmol/l komen ook bij niet- diabetici voor. Dat zorgt echter voor weinig of geen problemen. Snel een zoete snack of een frisdrank drinken en de hypo is zo vergeten.

Hypo voorkomen

Wordt je regelmatig geconfronteerd met een vervelende hypo? Dan is een preventive behandeling sterk aangeraden. Dat doe je best in nauw overleg met je vertrouwde arts of diabetesverpleegkundige. Vooral een hoge bloedsuikerspiegel zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen.
Je kunst zelf zo’n hypo voorkomen door op het moment dat er een van bovenstaande klachten opkomt of bij een laag gemeten glucose snel voeding tot je te nemen dat rijk is aan snelwerkende glucoses (suikers). Er is een variatie in vloeibare glucose in alle mogelijke smaken zoals. Deze handig verpakte glucosedrankjes zijn vooral handig voor op vakantie of als je regelmatig buitenshuis bent.

Een diabetes hypo voorkomen doe je dus met aangepaste producten. Die kies en bestel je makkelijk online.

DIABETES HYPO VOORKOMEN?

Om een hypo bij diabetespatiënten te voorkomen, is directe toediening van glucose noodzakelijk. Byfit heeft verschillende handige glucoseproducten voor onderweg, die bij diabetes hypo voorkomen. Hiermee kan ook tijdens vakanties of op lange reizen onderweg het glucoseniveau op peil worden gehouden. Iedere verpakking die u op de website van Byfit vindt bevat meerdere handige sachets met vloeibare glucose. Daarnaast hebben we ook een flesje met 60 milliliter glucosedrank. Onze glucoseproducten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals tropical, sinaasappel, bosvruchten, vanille, en citroen. Speciaal voor kinderen tot zes jaar is er Junior Tropical Frutti. HOE KUN JE EEN DIABETS HYPO VOORKOMEN?

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart