Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Diabetes voorkomen of het leefcomfort van diabetici verhogen

Diabetes of suikerziekte is een chronische aandoening die steeds meer en jongere slachtoffers maakt. Diabetici hebben een te hoog bloedsuikergehalte. Hoe meer bloedsuiker in ons bloed, hoe meer insuline we via onze pancreas aanmaken. Dit hormoon maakt het mogelijk dat onze lichaamscellen voldoende suiker uit ons bloed opnemen. Suiker is immers een onmisbare bron van energie. Maakt onze pancreas onvoldoende of zelfs geen insuline aan, dan stapelt de opgenomen suiker zich op in ons bloed en spreekt men van suikerziekte. Wat kunnen we zelf doen om aandoening te voorkomen?

Gezond eet- en leefpatroon

Inhoudsopgave

Onze dagelijks voeding heeft dus een belangrijke invloed op het ontstaan en de verdere ontwikkeling van suikerziekte. Een gezonde voeding zonder geraffineerde witte suiker, ongezonde verzadigde vetten en transvetten en voldoende lichaamsbeweging is onze beste garantie op een leven zonder suikerziekte. Slaat deze ernstige aandoening toch toe, dan kunnen we met het strikt naleven van enkele belangrijke richtlijnen toch comfortabel leven.

Diabetes type 1

We moeten hierbij zeker het onderscheid maken tussen diabetes type 1 en 2. Type 1 maakt het meeste slachtoffers bij kinderen en volwassenen jonger dan veertig jaar. Dat belet echter niet dat dit soort suikerziekte niet op oudere leeftijd voorkomt. Het manifesteert zich plots en is het gevolg van een fout in ons afweersysteem. Daarbij worden de lichaamscellen die instaan voor de aanmaak van insuline afgebroken. Onze pancreas is dan niet meer in staat dit hormoon te produceren. Erfelijkheid is een vaak voorkomende oorzaak. 

Diabetes type 2

Doet zich vooral voor bij veertigplussers en wordt daarom ouderdomsdiabetes genoemd. Verwonderlijk genoeg komt ouderdomsdiabetes steeds meer op jongere leeftijd voor. In dit geval maakt de pancreas wel nog insuline aan. De hoeveelheid is echter vaak onvoldoende of de lichaamscellen zijn minder gevoelig. Erfelijkheid is een belangrijke oorzaak. Andere veel voorkomende oorzaken zijn ongetwijfeld: 

 • Overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas
 • Ongezond buikvet
 • Een gebrek aan voldoende lichaamsbeweging
 • Alcohol en roken

Naast deze twee vormen van suikerziekte komt ook zwangerschapsdiabetes nog altijd regelmatig voor. 

Diabetes voorkomen of het leefcomfort van diabetici verhogen

Symptomen

Veel voorkomende symptomen waaraan we suikerziekte herkennen zijn:

 • Veel drinken, zelfs ‘s nachts
 • Een droge mond
 • Een vermindert zicht
 • Soms hevige jeuk
 • Verstopping
 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Slecht genezende wonden
 • Plots en aanzienlijk gewichtsverlies zonder aanwijsbare reden
 • Suikerziekte wordt dikwijls toevallig ontdekt tijdens een eenvoudig bloedonderzoek

Gezonde eet- en leefgewoonten

We kunnen ouderdomsdiabetes voorkomen met een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Dat bestaat vooral uit een hoge concentratie aan voedingsvezels en zo weinig mogelijk ongezonde verzadigde vetten en transvetten. Voldoende lichaamsbeweging is eveneens onmisbaar om deze veel voorkomende aandoening te voorkomen. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo volstaan. Dat houd je gewicht onder controle en verbetert je insulinegevoeligheid. Stoppen met alcohol drinken en roken zijn noodzakelijk om het risico op suikerziekte te beperken.

Beter leefcomfort

Diabetici hebben steeds meer producten ter beschikking om hun leefcomfort te verbeteren. Niet alleen de keuze aan suikervrije voeding wordt groter. Dat is ook zo met aangepaste producten zoals glucosemeters teststrips, diabetescrèmes en aangepaste sokken.

Diabetici kiezen en bestellen al deze speciaal aangepaste producten makkelijk online.

DIABETES PRODUCTEN KOPEN?

Byfit heeft een groot assortiment om diabetespatiënten te ondersteunen. Zo vindt u op onze website diabetes crèmes die onder meer de doorbloeding van de huid verbeteren en uitdroging van de huid voorkomen. Ook bieden we verschillende glucosemeters en teststrips aan om het glucoseniveau in uw bloed zelf te kunnen controleren. Onze uitgebreide assortiment Hypo-fit producten bevat glucoseproducten die makkelijk onderweg meegenomen kunnen worden, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens langere reizen. We hebben ook diverse praktische ondersteuningsmiddelen voor diabetespatiënten, waaronder speciale voet ondersteunde sokken en een handige draagetui met koelelement.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart