Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat zijn goede diabetessokken?

Zoals hun naam het al laat vermoeden zijn diabetessokken bestemd voor diabetici. Men wil er de vervelende gevolgen van deze veel voorkomende aandoening zoveel mogelijk mee verzachten. Diasbetessokken beschermen de onderbenen en de voeten van diabetici en zorgen voor maximaal draagcomfort. Maar wat zijn goede diabetes sokken?

Onderbenen en voeten

Inhoudsopgave

Diabetici hebben vooral last van extra druk in zowel hun onderbenen als hun voeten. Deze speciaal ontworpen diabetessokken willen deze vervelende druk zoveel mogelijk verlagen. Daarnaast voorkomen ze vorming van blaren en beperken ze vochtophoping of oedeem. 

Elastisch en naadloos

Diabetici hebben ook veel last van opgezwollen voeten. Goede diabetessokken moeten daar zoveel mogelijk aan verhelpen. Goede sokken zijn ze in de eerste plaats elastisch en naadloos. Dat moet voorkomen dat ze te strak zitten vanaf het moment dat de voeten van diabetici opzwellen. Naadloze diabetessokken moeten de wrijving met de zenuwen, het neurologisch ongemak en pijn tot een strikt minimum beperken. Elastische en naadloze diabetessokken verbeteren ook de doorbloeding in zowel de benen als de voeten van diabeteci. Ze versterken ons natuurlijk immuunsysteem en helpen latere amputaties van onderbenen of voeten te voorkomen.

Zachte materialen

Diabetessokken zijn gemaakt van zachte materialen en zijn gevoerd om eventuele kwetsuren te voorkomen. Ze zijn ook extra vochtregulerend zodat zweet en vocht niet door de sokken worden opgenomen. Daardoor blijven de voeten van diabetici ademen en dat verkleint het risico op blaren en schimmelinfecties aanzienlijk.

Voor patiënten met been- en voetproblemen 

Alle patiënten met diabetici kunnen deze speciale diabetessokken dragen. Ze zijn uitermate geschikt voor diabetici met: 

  • Een verminderde doorbloeding in de voeten
  • Een verandering van kleur en temperatuur in de voeten  
  • Een beschadiging van de zenuwen (verminderd gevoel)in onderbenen en voeten
  • Bij het regelmatig oplopen van verwondingen aan onderbenen en voeten
  • Bij last van geïrriteerde en gezwollen onderbenen en voeten

Soorten

Diabetessokken zijn verkrijgbare in materialen, maten en (trendy) kleuren.  

  • Materiaal: is vaak een combinatie van kwaliteitsvolle materialen zoals merinoswol en bamboe met bijvoorbeeld acryl en houtskool
  • Vulling: is afhankelijk van de aard van je symptomen. Zo zijn er diabetessokken beschikbaar met een extra vulling en niveauverschillen. Deze geven extra steun en zijn vooral geschikt voor diegenen die gedurende lange tijd op hun benen moeten staan. Diabetessokken zijn zeker ook geschikt voor sportbeoefenaars om voetkwetsuren te voorkomen. Een goede vulling is er een van vezelrijke materialen. Allerlei gels zoals silicone zijn ook uitstekend als vulling. Een sok met een goede vulling is eigenlijk voor alle diabetici aangeraden. Ze zorgen immers voor extra steun, verminderen de gevoeligheid en irritaties, verlichten de pijn en beschermen onderbenen en voeten tegen kwetsuren

Ben je op zoek naar goede diabetes sokken? Die kies en bestel je gemakkelijk online

DIABETES SOKKEN KOPEN?

Speciaal voor diabetespatiënten heeft Byfit een uitgebreid assortiment diabetes sokken. Deze sokken bieden een comfortabele pasvorm, en helpen de voeten door hun vochtregulerende en antibacteriële eigenschappen gezonder te blijven. Daarnaast bieden deze diabetes sokken extra ondersteuning aan de voeten. Dit is belangrijk omdat de voeten van diabetespatiënten extra gevoelig zijn voor uitdroging, beschadiging en slechte doorbloeding. De speciale diabetes sokken zijn verkrijgbaar in zwart en wit, voor casual gebruik en voor gebruik tijdens het sporten. Tevens heeft Byfit een diabetes etui met koelelement voor het handig en veilig opbergen van diabetesproducten als insulinepennen en een voorraad insuline. WAT ZIJN GOEDE DIABETESSOKKEN?

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart