Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Koolhydraatarm eten: dé oplossing tegen vele klachten

Kies voor een koolhydraatarm dieet

Inhoudsopgave

Heb je last van gezondheidsklachten? Het eten van de juiste voeding is dan erg belangrijk. Zorgt het eten van minder koolhydraten voor een positief effect op je gezondheid? Wij zochten uit of een koolhydraatarm dieet uitkomst biedt. 

‘Het eten van de juiste voeding is dan erg belangrijk. 

Welke koolhydraten zijn goed en welke niet? 

Om te bepalen of een koolhydraatarm dieet uitkomst biedt, is het belangrijk eerst goed te begrijpen over welke koolhydraten we het precies hebben. Er zit namelijk een groot verschil tussen snelle en trage koolhydraten. De snelle koolhydraten, die zijn (in overvloede) ongezond. Deze zitten vooral in brood, pasta, rijst en aardappelen. Trage koolhydraten zijn wel aan te raden, omdat hier gezonde vezels en voedingsstoffen inzitten. Daarnaast zorgen trage koolhydraten onder andere voor een vlotte stoelgang en een goede spijsvertering. Deze koolhydraten zijn vooral te vinden in verse groenten en fruit, groene bladgroenten, peulvruchten, onbewerkte noten en volkoren producten.

‘Trage koolhydraten zijn wel aan te raden, omdat hier gezonde vezels en voedingsstoffen inzitten.

Koolhydraatarm eten

Wanneer wordt een koolhydraatarm dieet aangeraden?

Vaak kiezen mensen voor een koolhydraatarm dieet omdat ze willen afvallen. Maar wist je dat het nog veel meer voordelen kan bieden? Omdat koolhydraatarme recepten veel eiwitten, vetten en vezels bevatten, blijf je veel langer verzadigd. Je geeft je gehele lichaam een enorme boost met een gebalanceerd koolhydraatarm dieet. Een duidelijk kenmerk van koolhydraatarme recepten is dat deze voornamelijk de trage (en dus goede) koolhydraten bevatten. Trage koolhydraten zullen je onder andere veel meer energie en spiermassa geven. Bovendien verdwijnt je trek in ongezonde snacks. Dit geeft niet alleen voordelen als je wilt afvallen, maar zet je hele lichaam in een gezonde reset. En niet geheel onbelangrijk is dat een koolhydraatarm dieet alles behalve onsmakelijk hoeft te zijn!

‘Trage koolhydraten zullen je onder andere veel meer energie en spiermassa geven.

Gebruik deze tips om veelzijdig doch koolhydraatarm te eten

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om slechte koolhydraten te vermijden. Maar hoe stel je nou zo’n koolhydraatarm dieet op? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg koolhydraatarme producten verkrijgbaar of zelfs producten volledig zonder koolhydraten. Ook als je echt niet van die vertrouwde boterham kunt afblijven, bestaat er zelfs koolhydraatarm brood. Ga gerust op zoek naar lekkere koolhydraatarme recepten voor koolhydraatarm brood, er is genoeg te vinden. Zo geniet je toch van een compleet en gezond dieet, maar dan opgesteld met alleen koolhydraatarm eten.

Koolhydraatarm eten: dé oplossing tegen vele klachten

Maar wat als je nou toch een lekker stuk fruit wilt eten? Immers, er zitten ook koolhydraten in een banaan! En dan is zelfs het aantal koolhydraten in een banaan nog behoorlijk wat. Gelukkig past een banaan prima in een gebalanceerd dieet. Omdat er naast koolhydraten in een banaan ook veel vitaminen en vezels in bananen zitten, helpt het eten van dit fruit erg goed tegen klachten.

‘Ook als je echt niet van die vertrouwde boterham kunt afblijven, bestaat er zelfs koolhydraatarm brood.

Koolhydraatarm eten, jij kan het ook! 

Koolhydraatarm leven is dus helemaal niet zo moeilijk. Inmiddels eten zo ontzettend veel mensen al koolhydraatarm, dat de mogelijkheden en opties niet op twee handen te tellen zijn. Ga direct op zoek naar verzachtende producten die passen in uw nieuwe dieet zonder koolhydraten!

Enkele voorbeelden van koolhydraatarme producten die wij verkopen? Havermoutlijnzaad of noten.

Of bezoek eens onze categorie: Gezonde snacks Met BV de producten van: Biobites 
Op zoek naar koolhydraatarme gerechten? Vind hier een leuk overzicht

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart