Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Ondergoed om te vergeten

Hopelijk denk jij niet de hele dag aan je ondergoed, want in dat geval draag je de verkeerde spullen. Maar serieus: ondergoed moet zo prettig en comfortabel zitten dat je nauwelijks merkt dat je het draagt. Dat geldt met name op die momenten dat het er echt op aankomt, bijvoorbeeld tijdens inspanningen bij fitness of andere sportieve activiteiten. Wat dacht jij van boxershorts die zijdezacht aanvoelen, een perfecte pasvorm hebben en daarbij warm aanvoelen in de winter en koel in de zomer? Dat laatste is mogelijk bij materiaal dat ademt en transpiratievocht snel kan afvoeren. Dat materiaal is bamboe.

1. De voordelen van bamboe kleding

Het heeft tot bijna in de 21e eeuw geduurd voordat ontdekt werd dat bamboe-vezels na bewerking ook zeer geschikt zijn om kleding van te maken. Dat is bijzonder prettig omdat dit materiaal zo duurzaam is. Bamboe is een zeer sterke groeier die op arme grond gedijt die niet geschikt is voor landbouw. De plant kan bijna overal ter wereld groeien en is zo sterk dat insecten en ziekten nauwelijks invloed hebben op de ontwikkeling. 

Om die reden is er voor bamboe geen pesticide nodig, terwijl voor katoen grote hoeveelheden moeten worden gebruikt. Daarbij groeit bamboe na het kappen vanzelf weer terug op dezelfde plaats. Bamboe is geschikt voor allerlei toepassingen. In China bouwt men er huizen van en vele gebruiksvoorwerpen worden ook van bamboe gemaakt. In sommige opzichten is bamboe sterker dan staal. En toch kunnen er ook zijdezachte bamboe boxershorts worden gefabriceerd.

2. Kwaliteit in ondergoed

Bamboe boxershorts zijn gemengd met elastaan waardoor de perfecte pasvorm ontstaat. De short beweegt mee met het lichaam waardoor het zo comfortabel zit tijdens het sporten bijvoorbeeld. Maar behalve de pasvorm ziet het materiaal er ook altijd elegant uit en dat is uiteraard ook van belang. 

Boxershorts van bamboe blijven ook lang mooi en ze zijn zeer handig in het gebruik. Ze kunnen gewoon de wasmachine in op lage temperaturen. Deze boxershorts hoef je niet apart in de droger te doen. Na een wasbeurt komen ze vrijwel droog uit de machine vanwege het bijzondere materiaal. Door de bijzondere samenstelling hoef je boxershorts van bamboe ook niet te strijken. Hoeveel gemak kan je als man nog meer verlangen?

Nog wat weetjes over bamboe

Bamboe is de snelst groeiende plant die de wereld kent. In tropische streken zijn er soorten die bij perfecte omstandigheden een meter (!) per dag kunnen groeien. Het is dan ook niet zo vreemd dat de hoogste bamboeplant in China 48 meter heeft gehaald. 

Bamboe wordt in veel delen van de wereld ook geprezen om de genezende werking. Het zou veel gezondheidsvoordelenhebben. Dat houdt mede verband met het feit dat bamboe een antibacteriële stof aanmaakt die er voor zorgt dat de plant zo ongevoelig is voor ziekte. 

Tenslotte worden er ook op grote schaal proeven gedaan om brandstof te maken die geschikt is voor auto’s. Niet slecht voor een plant die we tot voor kort voornamelijk kenden als het voedsel voor panda’s. Ook dat mag je weer vergeten als je een boxershort van deze superplant draagt.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart