Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Helpen vitamines tegen insecten

Insecten zijn van die beestjes die je gewoon niet in je huis wilt hebben. Vooral steekmuggen zijn erg irritant. In het voorjaar begint de ellende al zodra de eerste steekmuggen zich presenteren. Met een beetje pech word je de hele zomer lek gestoken en zit je continu te krabben van de jeuk. Naast dat je insecten kunt bestrijden met bestrijdingsmiddelen is er nog een mogelijkheid om insecten te bestrijden, namelijk door vitamines te gebruiken. 

Insecten in huis

Inhoudsopgave

Niets is zo vervelend als insecten in huis. Wanneer je last hebt van insecten in huis dan verschilt dit natuurlijk in de rangorde van hoe vervelend de plaag is. Als je fruitvliegjes in huis hebt, dan is dit enorm irritant maar wel goed te behandelen met diverse huismiddeltjes. Wanneer je last hebt van steekvliegen dan is het natuurlijk wel heel erg belangrijk dat je die kwijt gaat raken.

Vooral steekvliegen zijn gewoon erg hinderlijk. Ze verstoren je nachtrust en je loopt rond met vervelende, jeukende bulten. Dan is het van belang om daar actie tegen te ondernemen. Vitamines kunnen je daarbij helpen maar dan op een milieuvriendelijke en veilige manier.

Waarom insecten bestrijden met vitamines?

Je zult misschien wel denken, wat een ingewikkeld gedoe. Waarom zou je insecten bestrijden met vitamines terwijl je op een makkelijke manier met chemische middelen de muggen kunt bestrijden. Allereerst, chemische middelen moeten nooit de voorkeur genieten. Chemische middelen zijn namelijk niet gezond voor mens en milieu. 

Het is dus altijd goed om eerst te kijken naar de mogelijkheden om het op een mens en milieuvriendelijke manier op te lossen door de inzet van vitamines en niet de chemicaliën. En het zal je verbazen hoe effectief deze methodes zijn.

Vitamines B en insectenbestrijding

Wanneer je insecten zoals steekmuggen in je huis wilt bestrijden dan zijn vitamines b een hele goede oplossing. Muggen komen vaak af op een bepaalde lichaamsgeur. Het gebruiken van vitamines b kan ervoor zorgen dat de lichaamsgeur verandert.

Het veranderen van de lichaamsgeur heeft alles te maken met het aandeel aan zwavel dat in sommige soorten vitamines b zit. Helaas is dit alleen nog niet wetenschappelijk bewezen, maar er wordt al wel onderzoek naar gedaan. 

Welke soorten vitamines b zijn er? 

Heel vroeger wist men niet beter dan dat er maar een soort vitamine b was. Maar later is uit onderzoek gebleken dat vitamine b uit allemaal verschillende afzonderlijke soorten vitamine b te bestaan. 

Producten waar je veel vitamines b uit kunt halen zijn bijvoorbeeld vlees, zuivel, fruit, groente en graanproducten. Dit zijn de verschillende soorten vitamines b die er zijn:

 • Vitamine B1
 • Vitamine B2
 • Vitamine B3
 • Vitamine B5
 • Vitamine B6
 • Vitamine B11
 • Vitamine B12

Waar kun je vitamine B uithalen? 

De verschillende soorten Vitamine B zijn uit verschillende soorten voedingsmiddelen te halen. Een teveel aan vitamine B dat je binnenkrijgt zal altijd via je urine het lichaam weer verlaten. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je een te veel aan vitamine B binnen zal krijgen. 

De verschillende Vitamines haal je uit de volgende voedingsstoffen:

 • Vitamine B1

Deze haal je uit volkorenbrood, zilvervliesrijst en varkensvlees

 • Vitamine B2

Deze haal je uit melk, ei en broccoli

 • Vitamine B3

Deze kun je uit vis, varkensvlees en noten halen

 • Vitamine B5

Deze zitten in melk, rundvlees en aardappelen

 • Vitamine B6

Deze haal je uit noten, bruin brood en bananen

 • Vitamine B8

Deze zitten in sojabonen, noten en eieren

 • Vitamine B11

Deze haal je uit Spruitjes, spinazie, broccoli en ei

 • Vitamine B12

Deze haal je uit vlees, vis, zuivel en ei, oftewel, alleen uit dierlijke producten

Hoe voorkom je een tekort aan vitamine B?

Als je een gezond en afwisselend eetpatroon hebt, dan zal het niet vaak voorkomen dat je een tekort aan vitamine B op zal lopen. Maar in de wintermaanden wanneer er allemaal lekkere dingen te vinden zijn in de winkels is het soms best lastig om dit gezonde eetpatroon vast te houden.

Mensen die veganist zijn die lopen eerder het risico een tekort aan vitamine B op te lopen. Deze komen namelijk voornamelijk voor in dierlijke producten. Een tekort aan vitamine B kun je herkennen aan symptomen als hoofdpijn, gebrek aan eetlust en vermoeidheid. 

Hoe krijgen veganisten hun vitamine B binnen? 

Veganisten staan er om bekend dat ze geen dierlijke producten eten. In dat geval krijgen ze via de voedingsmiddelen nooit voldoende vitamine B binnen. Om dit verschil op te vangen nemen zij vaak een supplement van vitamine B12 in. 

Naast het nemen van een supplement nemen ze vaak producten waar een hoger gehalte aan vitamine B12 zit. Zo zouden ze bijvoorbeeld sojaproducten waar vitamine B12 aan toegevoegd is kunnen eten en drinken. Of de kant en klare vegetarische producten waar vitamine B12 aan toegevoegd is. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van vitamine B supplementen? 

Bij het kopen van supplementen is het belangrijk dat je een aantal dingen goed in de gaten houdt. Bijna alle vitaminen en mineralen hebben een vastgestelde dagelijkse hoeveelheid die wij nodig hebben. Deze hoeveelheid is vastgesteld door deskundige mensen.

Daarnaast moet je letten op het soort supplementen, de verbindingsstoffen en de hulpstoffen die zijn gebruikt en de prijs. Voor de prijs geldt over het algemeen dat als je goedkoop gaat kopen, dan blijkt het uiteindelijk duurkoop te zijn. 

Waar kun je je Vitamine B supplementen kopen? 

Als je je goed hebt verdiept, dan hoef je niet naar een drogist te gaan om de supplementen te halen. Als je weet welke je hebt zou je ze ook online kunnen bestellen en de vitamines per post kunnen ontvangen. 

Als je besluit de vitamines per post te ontvangen, dan hoef je er de deur dus niet voor uit. Het enige nadeel van je vitamines per post ontvangen is dat je er vaak even op moet wachten. Je hebt ze niet meteen in huis.

Je doet er dan ook verstandig aan om tijdig een nieuwe bestelling te plaatsen als je weer de vitamines per post wil ontvangen. Op die manier voorkom je dat je zonder vitamine B supplementen komt te zitten.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart