Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat is fytotherapie en tegen welke aandoeningen helpt het?

De fyto therapie maakt uitsluitend gebruik van geneeskrachtige planten. Therapeuten behandelen klachten en aandoeningen alleen met plantaardige middelen. Alle geneesmiddelen die men in deze therapie gebruikt bestaan uitsluitend van uitsluitend uit delen of combinaties van verschillende planten.

Onze geest als belangrijke factor

Inhoudsopgave

Als alternatieve geneeswijze aanziet men in de fytotherapie de geest als een belangrijk factor in onze algemene lichamelijke gezondheid. Therapeuten zoeken de oorzaak van vele lichamelijke gezondheidsproblemen in een onevenwicht tussen geest en lichaam. Dit verstoorde evenwicht willen ze herstellen met uitsluitend natuurlijke middelen van plantaardige oorsprong.

Tegenovergestelde werking

Men hanteert daarbij het principe dat men fysieke problemen moet behandelen met middelen met een tegenovergestelde werking. Neem nu bijvoorbeeld hoofdpijn. Daarbij wordt in deze therapie een plant voorschrijven die de hoofdpijn verzacht. Fyto therapie sluit dus erg nauw aan bij de klassieke geneeskunde.

Soorten

Gezondheidsproblemen oplossen kan via de reguliere en complementaire vorm van deze therapie. 

 • Reguliere fyto therapie: maakt gebruik van onderdelen van planten waarvan de werking is erkent
 • Complementaire fyto therapie: tabletten, crèmes en oogdruppels bestaan uit onverdunde extracten van allerlei planten
Wat is fytotherapie en tegen welke aandoeningen helpt het?

Wetenschappelijk bewijs

Precies zoals bij de homeopathie, wordt ook de werking van de fyto therapie in vraag gesteld als gevolg van ‘het ontbreken van enig wetenschappelijk bewijs’. Volgens dezelfde wetenschappers kan deze therapie de klassieke geneeskunde onmogelijk vervangen. Men wijst er ook op dat veel geneeskrachtige planten ‘giftige’ stoffen bevatten waardoor de veiligheid van deze therapie in het gedrang komt.

Het verschil tussen fytotherapie en homeopathie

Ondanks vele overeenkomsten, bestaan er duidelijke verschillen tussen beide populaire therapieën. Er zijn inderdaad enkele opvallende overeenkomsten, namelijk: 

 • Beiden maken alleen gebruik van natuurlijke middelen
 • Ons lichaam breekt alle stoffen af die deze therapieën gebruiken
 • Ze zorgen voor weinig of geen nevenwerkingen

Ondanks deze belangrijke overeenkomsten, noteren we ook opvallende verschillen:

 • In de homeopathie hanteert men het principe dat middelen die bij gezonde mensen bepaalde gezondheidsklachten veroorzaken, patiënten met dezelfde klachten kan helpen
 • In de fytotherapie is het tegenovergestelde waar. Daar worden aandoeningen bestreden met middelen die een tegenovergestelde resultaat laten noteren
 • In de homeopathie maakt men ook gebruik van geneesmiddelen van dierlijke en minerale oorsprong
 • Homeopaten onderzoeken niet alleen de specifieke klacht, maar ook de gezondheid van het ganse lichaam.
 • De fytotherapie bekijkt onze gezondheid hoofdzakelijk vanuit het fysieke oogpunt
 • De homeopathie maakt gebruik van verdunde producten

Kruidengeneesmiddelen kiezen en bestellen doe je best online en zeker bij Byfit met een keuze uit maar liefst 3.500 verschillende kruidengeneesmiddelen

FYTOTHERAPIE PRODUCTEN KOPEN?

Fytotherapie betekent letterlijk “behandeling met planten”, en kenmerkt zich door het behandelen van gezondheidsklachten en aandoeningen met behulp van plantaardige middelen. Bij Byfit vindt u een groot aanbod van deze kruidengeneesmiddelen, die ook wel fytotherapeutica worden genoemd. Geneesmiddelen uit de fytotherapie kenmerken zich door het gebruik van uitsluitend (delen van) planten of combinaties daarvan. Alle fytotherapie producten die u op onze website tegenkomt zijn uitsluitend gemaakt van kruidenpreparaten. Ze zijn bedoeld om bestaande aandoeningen te helpen verminderen, en als voedingssuplement om uw lichaam te ondersteunen. Bij Byfit kunt u kiezen uit een enorm aanbod van bijna 3.500 verschillende kruidengeneesmiddelen. WAT IS FYTOTHERAPIE EN TEGEN WELKE AANDOENINGEN HELPT HET?

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart