Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Welke energiereep kies je best voor je favoriete sport?

Elke sporter is constant op zoek naar de energiereep met de beste smaak, de meest doeltreffende textuur en vooral naar die reep of gel die hem of haar de meeste energie levert. Welke energiereep of gel kies je best voor jouw favoriete sport?

Inspanningen kosten, energie

Inhoudsopgave

Een energiereep die je plots veel sneller doet fietsen, lopen of… Wie wil dat niet?
De juiste energiereep, drank of gel kan je prestaties bevorderen. Iedere inspanning, hoe lang of zwaar deze ook zijn, kost ons een hoeveelheid energie. Een wandeling van pakweg vijf kilometer kost ons meer energie dan eentje van één kilometer. De energie die je nodig hebt om een inspanning tot een goed einde te brengen moet onmiddellijk aangevuld worden of je haalt het niet. Hoe intenser je inspanningen intensiever, hoe meer koolhydraten je verbrandt en hoe meer je deze voorraad zult moeten aanvullen.

Suikers

Om het even welke inspanningen tot een goed einde te brengen hebben we een hoeveelheid suikers of glycogeen nodig. Hoe intensiever onze inspanningen hoe meer we onze energiereserves moeten aanvullen. Dat is niet alleen zo met onze beschikbare hoeveelheid energie, maar even goed met onze vochtvoorraad. Tijdens elke inspanning verliezen we een hoeveelheid vocht die we zo snel mogelijk moet aanvullen. Vochtverlies dat niet onmiddellijk worden aangevuld zorgt voor prestatieverlies. 

Elektrolyten 

Naast onze energie- en vochtvoorraad moeten ook onze elektrolyten regelmatig aangevuld worden. Elektrolyten zijn in ons bloed en lichaamsweefsels oplosbare mineralen zijn mineralen zoals:

Elektrolyten zijn belangrijk om onze zoutvoorraad aan te vullen. Daarnaast helpen ze Elektrolyten helpen onze vochtbalans in evenwicht te houden, onze spierfunctie te stimulerende onze afvalstoffen tijdig af te breken en af te voeren. Dit laatst voorkomt verzuring en stijve spieren.

De beste energiereep 

De beste energiereep is moet je in de eerste plaats lekker vinden. Daarnaast is een goede energie:

  • Handig verpakt
  • Niet te plakkerig
  • Heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding
Welke energiereep kies je best voor je favoriete sport?

Energie

Een goede energiereep bevat minstens:

  • Vijftig gram koolhydraten per 100 gram
  • Twintig procent gezonde vetten
  • Een matige hoeveelheid hoogwaardige eiwitten
  • Een kleine hoeveelheid voedingsvezels

Door zoveel mogelijk met deze voedingswaarden rekening te houden kun je spijsverteringsproblemen voorkomen en krijg je toch voldoende energie naar binnen om goed te presteren.

Producten voor een goede sportverzorging zoals energierepen, dranken en gels 

Met onze sportverzorging producten bent u er altijd zeker van dat u de beschikking heeft over verzorgingsartikelen die u kunnen helpen bij het beoefenen van uw sport. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor balsems die de spieren ontlasten en weer soepel maken, een cooking gel of een enkelbandage. Uiteraard kunt u in deze categorie een flink aantal voedingssupplementen vinden om uw conditie op peil te houden. Wat dacht u van onze sportdranken van Isostar, dePerformance tabletten van Lamberts of het SNP Beta alanine puur Aminozuurpreparaat. Het is allemaal te verkrijgen in onze uitgebreid assortiment met verschillende sportartikelen.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart