Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Zo kiezen we het beste parfum

Iedere badkamer staat vol met allerlei geurtjes en parfums. Ze worden vandaag zowel gebruikt door vrouwen als door mannen. Er zo lang mogelijk goed uitzien en aangenaam ruiken hoort thuis bij ons moderne levensstijl. Parfum is synoniem van luxe, stijl en verleiding. Met onze favoriete parfum vergroten we niet alleen onze uitstraling. We geven zo ook een belangrijk deel van onze persoonlijkheid vrij. Het gamma parfums is erg uitgebreid en maken kiezen niet gemakkelijk. Verkies je een sensueel, een sportief of een frisse parfum? Hoe kiezen we dan het parfum dat het best bij onze persoonlijkheid past?

Combinatie van meerdere geuren

Inhoudsopgave

Een parfum is meestal een combinatie van meerdere geuren, noten in het vakjargon. We onderscheiden hierbij drie soorten noten, namelijk: 

  • Topnoten: dit zijn de geuren die je eerst ruikt. Ze trekken onmiddellijk ieders aandacht, maar zijn ook erg vluchtig. Een veel gebruikte topnoot zijn bijvoorbeeld de vele citrusvruchten
  • Hart- of middenmoten: verspreiden zich gemiddeld tien minuten na het aanbrengen van het parfum. Het zijn de meest kenmerkende geuren van je parfum. Een veel gebruikte middennoot zijn bijvoorbeeld bloemen
  • Basis of grondnoten: zijn de geuren die het langst blijven hangen

Het juiste parfum kiezen

Je favoriete parfum ontdek je door zoveel mogelijk nieuwe parfums ‘te ruiken’ en te gebruiken. De meerderheid van ons heeft echter een duidelijke voorkeur voor specifieke geuren. Geuren worden verdeelt in verschillende groepen. Eens je favoriete geur ontdekt, zoek je best verder in dezelfde groep. Zo heb je een grote kans dat je meerdere andere geuren uit dezelfde groep ontdekt die je voorkeur wegdragen.

Geurkaartjes

Iedere parfumerie beschikt over zogenaamde geurkaarten. Die vergemakkelijken aanzienlijk de keuze van het juiste parfum. Kies een parfum en verstuif dit eerst op de geurkaart. Als de geur je aanstaat, test je deze pas daarna op je huid. Een geschikt parfum kies je zeker niet in een handomdraai. Neem je tijd en beslis nooit direct maar laat er een dag overheen gaan. Als de gekozen parfum je dan nog steeds bevalt, is de kans groot dat je het juiste parfum te pakken hebt en kun je die ook kopen.

Groepen parfums met hun belangrijkste kenmerken

  • Fris: zoals citrus, mariene, fruitige, groene geuren en fougères (een mengeling van citrus, lavendel, kruiden, hout)
  • Bloemen: zacht bloemig en bloemig
  • Oosters: oosters bloemig
  • Hout: houtgeuren, cypres (basisakkoord van bergamot, eikenmos en patchouli) en lederparfums.

Aangepast aan iedere gelegenheid

Zoals je nooit dezelfde kleding kiest voor verschillende gelegenheden, zo kies je ook je parfum. Dat past bij de gelegenheid, je stemming en het seizoen. In de zomer kies je voor een frisse geur en doet een cologne het meestal uitstekend. Voor de wintermaanden is een warmere geur het meest aangewezen.

Hou het zo discreet mogelijk

Breng je parfum steeds discreet aan. Als je een wolk van parfum met je meedraagt, doet dat veel meer kwaad dan goed. Parfum breng je bij voorkeur aan op plaatsen waar je huid het warmst is: achter je oren, tussen je decolleté, op je polsen en in de knieholten. Een parfum heeft lichaamswarmte nodig om zich te verspreiden.

Parfum voor de man

Voor de lekkerste geuren voor de man is dit de goede plek. Hier staan allerlei soorten eau de parfums en eau de toilettes bij elkaar. Omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft op het gebied van geur hebben wij gezorgd voor een brede keus zodat er altijd een product bij zit dat bij je past. Hier vind je onder andere geuren voor de man van Joop!, Dolce & Gabbana, Diesel, Davidoff, Bruno Banani, Tabac original, David Beckham en Paca Rabanne. Kijk snel verder of er iets voor je bij zit!

Parfum voor de vrouw

Ben je op zoek naar een lekker geurtje voor de vrouw? Zoek dan niet verder! Op deze pagina vind je heerlijke geuren speciaal voor haar. Niet iedereen vindt hetzelfde soort parfum lekker en daarom hebben we speciaal voor jou een breed aanbod aan geuren voor de vrouw. Op deze pagina vind je geuren van onder andere Versace, Allure, Dolce & Gabbana, Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Joop!, Chanel, Prada, Cacharel, DNKY, Revlon en Davidoff. Kijk snel verder of er iets voor je bij zit!

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart