Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Het belang van sociale contacten voor je gezondheid

Mensen zijn we de meest sociale wezens op onze planeet. Sociaal contact is dan ook van groot belang voor onze emotionele én fysieke gezondheid. In dit artikel lees je over het positieve effect van sociale contacten op onze gezondheid.

1. Ondersteuning

Inhoudsopgave

Als je alleen bent, ben je een stuk kwetsbaarder. Ook in deze tijd geldt dat. Zeker in moeilijke tijden is het prettig om mensen om je heen te hebben voor hulp en ondersteuning. Door te praten over je gevoelens, zul je deze sneller kunnen verwerken, kunnen opkrabbelen uit lastige situaties en weer stabieler in het leven komen te staan. Het kunnen ventileren van je emoties en het gevoel dat er iemand voor je is draagt bij aan je algehele gezondheid.

2. Positieve invloed

Vrienden zorgen voor elkaar. Dat is immers een basisprincipes van vriendschap. Sociale contacten bieden veiligheid, steun en liefde waardoor je je op je gemak voelt en een plek hebt waar je tot rust kunt komen en helemaal jezelf kunt zijn. Vrienden zorgen er op die manier voor dat je stressniveau daalt en dat je minder last hebt van spanning. Daarnaast kunnen vrienden je stimuleren een gezonde leefstijl aan te houden en je adviseren zodra je daarvan afwijkt. Dit draagt bij aan een gezonder en bovenal gelukkiger leven. 

3. Verhoogde kansen

Een sociaal netwerk werkt positief op ontzettend veel vlakken. Hoe meer mensen je kent, des te waarschijnlijker is het dat ze je verder kunnen helpen met tal van praktische zaken. Via hulp en advies uit jouw sociale netwerk kun je bijvoorbeeld sneller aan een nieuwe baan komen of het juiste medische advies ontvangen. Weer een winst voor je gezondheid.

4. Verminderde eenzaamheid

Wellicht ietwat voor de hand liggend, maar sociale contacten verminderen eenzaamheid en de daarbij horende negatieve al dan niet depressieve gevoelens. Onderschat het niet: “Een gebrek aan sociale contacten is net zo schadelijk voor de gezondheid als roken,” meldt Trouw aan het begin van de Coronacrisis. Vind je het aangaan van sociale contacten lastig? Overweeg dan een cursus gesprekstechnieken, waarin je leert prettige, open en constructieve gesprekken aan te gaan.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart