Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Tips om ook in het najaar fit te blijven

Het is algemeen bekend dat onze weerstand in de koudere maanden een stukje lager ligt. Hierdoor is de kans een stuk groter dat we ziek of verkouden worden dan bijvoorbeeld in de zomer. Zeker in deze tijd is het dus belangrijk om goed op je gezondheid te letten. Maar wat kun je doen om je fitheid op peil te houden? In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips.

Zorg voor voldoende beweging

We weten allemaal dat het enorm belangrijk is om voldoende te bewegen. Door genoeg te bewegen houd je je gewicht op peil en werk je aan een betere conditie. Door voldoende te bewegen verklein je bovendien de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs verschillende vormen van kanker(!). 

Als het gaat om beweging zijn er uiteraard verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om af en toe eens een lange wandeling te maken, hard te lopen of een stuk te gaan fietsen. Tijd doorbrengen in de buitenlucht is bovendien belangrijk voor zowel je mentale als je lichamelijke gezondheid.  

Zeker tijdens de herfst en de winter nodigt het weer helaas niet altijd uit om naar buiten te gaan. Gelukkig zijn er ook manieren om binnen aan voldoende beweging te komen. Zo kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om een fitnessapparaat of -accessoires in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer of een fitnessbank in combinatie met een setje gewichten. 

Eet gezond en gevarieerd

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid, maar wat houdt een gezond en gevarieerd voedingspatroon precies in? Je moet hierbij onder andere denken aan het eten van veel groenten en fruit, volkorenproducten en een paar keer per dag zuivel (zoals melk en yoghurt). Probeer daarnaast minder vaak uit pakjes en zakjes te koken. Het is bovendien belangrijk dat je voldoende water drinkt. Dit komt neer op ongeveer 2 liter per dag. 

Voldoende slaap

Voor je gezondheid is het goed om per dag minimaal 7 of 8 uur te slapen. Als je goed en voldoende slaapt heb je een uitgerust gevoel, je zult merken dat je over veel meer energie beschikt en je zult minder snel stress ervaren. Daarnaast is het zo dat je minder behoefte hebt aan producten waar suiker in zit. Voldoende slaap werkt daarnaast bevorderlijk om je gewicht op peil te houden. Om ervoor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt, is het belangrijk om regelmaat aan te houden. Probeer iedere dag om rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. 

Wil je meer gezondheidstips of ben je op zoek naar fitnessapparatuur of andere sportartikelen zodat je thuis aan je fitheid kunt werken? Bekijk dan eens de website van Tunturi.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart