Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat is een dieet en kun je er definitief je overgewicht mee verliezen?

Zij die meer opgeslagen vet willen verbranden en makkelijker afvallen volgen massaal het ene dieet na het andere. Maar is dat wel zo’n goed (gezond) idee? Blijkbaar niet, want het aantal landgenoten met overgewicht neemt nog altijd sterk toe en wordt ook steeds jonger. Wat is een dieet kunnen we er ook mee afvallen zonder het gevreesde jojo effect?

Eten en drinken

Inhoudsopgave

We hebben allemaal onze mond vol over diëten, maar wat verstaat men daar eigenlijk onder? Alles wat en hoeveel we dagelijks eten en drinken vormt een dieet. Dat komt dus overeen met ons dagelijks eetpatroon.

Afvallen of niet

We willen allemaal zo vlug mogelijk ons overgewicht kwijt. Liefst definitief, maar hoe lukt dat het best? Kan dat door extreem weinig te eten en constant calorieën te tellen? Calorieën zijn immers onmisbaar als bron van energie. Mannen hebben dagelijks meer calorieën nodig dan vrouwen. Dat bedraagt tussen de 2100 en 2500 calorieën voor mannen nodig tegenover gemiddeld 2100 calorieën voor vrouwen. Naast ons geslacht hangt dit aantal ook af van onze leeftijd en van de duur en de intensiteit van onze inspanningen. Vanwege zijn extreem karakter hou je (extreem) diëten nooit lang vol. Eens met je dieet gestopt vliegen de kilo’s er zo weer aan.

Honger lijden en calorieën tellen

Voortdurend honger lijden en calorieën tellen staat afvallen in de weg. Als je veel te weinig eet, reageert je lichaam en gaat in spaarstand. Het slaat dan extra vet op om in tijden van nood als energie te gebruiken. Afvallen doe je dus met een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Je eet dan maximaal 500 calorieën minder dan je gemiddeld nodig hebt. 

Afvallen in een gezond eetpatroon

Dat bestaat uit natuurlijke voeding met weinig of geen ongezonde verzadigde vetten, transvetten en geraffineerde witte suiker. Een gezond eetpatroon om af te vallen bestaat uit: 

  • Veel hoogwaardige eiwitten: die garanderen je alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten
  • Gezonde onverzadigde vetten en vis vetzuren (omega 3)
  • Trage koolhydraten: zoals in alle volkoren producten, volkoren brood en pasta en zilvervliesrijst
  • Voedingsvezels: verlengen je verzadigingsgevoel waardoor honger langer uitblijft en je automatisch minder eet

Een gezond eetpatroon hou je levenslang vol. Het overgewicht dat je ermee verliest ben je definitief kwijt.

In ieder gezond eetpatroon, ook om je overgewicht te verliezen eet je vooral: 

  • Verse groenten en fruit
  • Vette vis: vooral wilde zalm, paling, tonijn, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en ansjovis
  • Onbewerkte noten zaden en pitten

Afvallen doe je niet door alleen gezond te eten. Daar is ook voldoende lichaamsbeweging voor nodig. Een half uurtje per dag wandelen, fietsen, joggen, zwemmen of anders asporten volstaan.

Sneller afvallen

Afvallen met zo’n gezond eetpatroon gaat trager. Wil je dat afvallen sneller gaat? Dat kan door je gezond eetpatroon te combineren met natuurlijke voedingssupplementen.

Gezond en verantwoord afslanken betekent dat je moet weten welke voedingssupplementen je kan gebruiken om verantwoord af te vallen. In onze webwinkel hebben wij verschillende voedingssupplementen beschikbaar die bij een dieet gebruikt kunnen worden. Maar ook voor diegenen die onder een dieet staan vanwege een medische oorzaak kunnen in onze webshop terecht voor de noodzakelijke voedingsmiddelen die een verantwoord dieet mogelijk maken. Kies in deze categorie uit producten zoals een broodmix, Atkins Fibre crackers knackebrot, Atkins Crunchy muesli of een heerlijke en voedzame Atkins Hazelnut crisp reep. 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart