Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat kunt u doen voor het milieu tijdens het shoppen of de boodschappen?

We kennen het allemaal wel, slogans over milieubewuste aankopen, maar vaak gaat dit gepaard met de gedachte dat deze veel geld kosten. Als je iemand bent met een budget dan is het vaak moeilijk om deze milieubewuste aankopen te maken. Maar zelfs met een budget is het mogelijk om milieubewust te zijn tijdens het shoppen of de boodschappen. Hoe vraag je je af? We vertellen je een aantal opties die je milieubewuster maken rondom je aankopen en je aankoop zelf.

Bewuster met het milieu omgaan voordat je je aankopen doet

Bewust het milieu in gedachten houden begint vaak voordat je je aankopen maakt. Meeste mensen bladeren door folders voordat ze de boodschappen doen of zoeken naar aanbiedingen. Zeker als je met een budget werkt. Maar folders en met name papieren folders zijn erg slecht voor het milieu, omdat deze geprint worden op papier en na een week vaak weggegooid worden. Papierverspilling dus en door geen papieren folders meer te gebruiken voorkom je dat bossen en wouden worden gekapt voor de productie van papier. Folders kan je ook online inzien op vele websites, zoals folderbode.nl en kimbino.nl. Zo kan je nog steeds altijd op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen en alsnog een steentje bijdragen aan het milieu.

Een andere goede manier om bewuster te zijn is door in plaats van met de auto je aankopen te doen, met de fiets te gaan. Zo verminder je je CO2 uitstoot, CO2 staat erom bekend dat het ervoor zorgt dat het broeikaseffect groeit (Bron: Rijksoverheid).
Het laatste wat je kan doen om milieubewust te zijn met je aankopen is door zelf een boodschappentas of een andere herbruikbare tas mee te nemen tijdens het maken van je aankopen. Tegenwoordig kosten plastic tassen namelijk geld en veel van deze plastic tassen gaan de prullenbak in. Voor het milieu is dit enorm slecht, omdat plastic moeilijk af te breken of te verwerken is (Bron: Rijksoverheid).

Milieubewust boodschappen doen binnen een budget

Daarnaast kan je wat je consumeert ook milieubewuster doen. Denk bijvoorbeeld aan biologische producten. Deze producten hoeven niet per se uit een biologische supermarkt te komen, je kunt ze nu ook in je dichtstbijzijnde supermarkt vinden. Denk daarbij aan biologische zonnebloemolie, biologische pasta, vleesvervangers en nog vele andere producten die je in het dagelijks leven nodig hebt. Deze producten zijn ook geregeld in de aanbieding, bijvoorbeeld in de Plus folder. Houdt daarom een oogje in het zeil als ook jij bewuster wil omgaan met het milieu.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart