Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Wat verstaat men onder een goede sportvoeding

Wat verstaat men onder een goede sportvoeding

Inhoudsopgave

Zowat alle sportbeoefenaars, dus zowel topsporters als recreanten, hechten niet alleen belang aan hun dagelijkse voeding. Dat doen ze even goed aan datgene wat ze voor, tijdens en na hun inspanningen best eten. Maar hebben sportbeoefenaars écht nood aan meer specifieke sportvoeding zoals eiwitten, koolhydraten of voedingssupplementen voor het leveren van betere prestaties?

Sportvoeding

Sportvoeding heeft klassieke gezonde voeding als basis. Dus met veel groenten en fruit, vette vis en onbewerkte voeding zoals noten, zaden en pitten. Om zware inspanningen tot een goed einde te brengen wordt deze voeding aangevuld met allerlei natuurlijke voedingssupplementen met vooral vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten, eiwitten en aminozuren.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is in de eerste plaats natuurlijk, gezond, evenwichtig en gevarieerd.
Voor lange en intensieve duurtrainingen heeft ons lichaam glycogeen en gezonde vetten nodig. Glycogeen is de opslag van energie in je lichaam. Die is bij duurtrainingen onmisbaar voor onze spieren. Voldoende glycogeen krijg je naar binnen door voeding met veel koolhydraten te eten. Bij voorkeur de dag voor je training en enkele uren voor je training of wedstrijd.

Voeding rijk aan koolhydraten

 • Groenten en fruit (vooral bananen)
 • Volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst
 • Aardappelen
 • Gedroogde vruchten
 • Honing, druivensuiker, dextrose en maltose
 • Confituur, jam en stroop
 • Melk

Voldoende water drinken

Voldoende water drinken is even belangrijk als gezond eten. Dat doe je zowel voor, tijdens als na afloop van je training of wedstrijd. Water hydrateert je lichaam en spoelt je lichaam schoon van alle toxische afvalstoffen. Voldoende water drinken voorkomt verzuring 

Natuurlijke voedingssupplementen

Je spieren herstellen en extra spiermassa opbouwen doe je in de eerste plaats met de juiste voeding. Voedingssupplementen kunnen je helpen om sneller meer en sterkere spieren te kweken. Voor meer spieren heb je drie supplementen nodig namelijk:

 • Hoogwaardige eiwitten; zorgen voor spierherstel en voor extra spieropbouw
 • Cafeïne: zorgt voor extra energie en stimuleert je vetverbranding
 • Creatine: maakt je sterker. Als je aan duursport doet, is het nemen van voedingssupplementen met creatine zinloos

Eiwitshakes

Eiwitshakes zijn uitstekend als bron van eiwitten. Verwacht er echter geen wonderen van. Eiwitshakes zijn pas zinvol als aanvulling op je gezond eetpatroon en vervangen in geen geval één of meerdere maaltijden. 

Betere prestaties met extra cafeïne

Cafeïne is bij sporters een populair middel om betere prestaties te leveren. Cafeïne zorgt voor meer kracht en energie met minder pijn of druk in de spieren. Cafeïne heeft alleen een positieve invloed op de spieren in onze benen. Deze stof verbetert ons uithoudingsvermogen en is vooral bij duursporten sterk aan te raden. Cafeïne is niet alleen een stimulerende stof. Het werkt ook pijnstillend en verslavend. Het is in grote hoeveelheden terug te vinden in energiedranken, in sommige sportdranken, in koffie en in mindere mate ook in thee.

Sportvoeding en natuurlijke voedingssupplementen 

Sportvoeding is essentieel wanneer er goede prestaties worden verwacht. In onze webshop zijn verschillende typen sportvoeding te vinden zoals eiwit dranken om de spiermassa te vergroten, koolhydraatrijk voeding wanneer er prestaties moeten worden geleverd in duursporten en sportdranken die tijdens het sporten gebruikt kunnen worden om energie aan te vullen. U kunt in deze categorie voedingssupplementen vinden zoals Wei eiwit isolaat of Fitshape Wei eiwit met verschillende smaken zoals banaan. Deze supplementen zijn een combinatie van wei-eiwitten, aminozuren, vitaminen en mineralen. 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart