Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

3 tips om betere resultaten te boeken in de sportschool 

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt! Je gaat nu écht aan de slag om een fitter, gezonder en strakker lichaam te krijgen. Dat doe je natuurlijk met behulp van jouw favoriete sportschool in Tilburg. De grootste valkuil van de meeste mensen is dat ze het liefst zo snel mogelijk resultaat boeken. Daardoor stellen ze vaak ook zeer onrealistische eisen aan zichzelf. Het is erg demotiverend als blijkt dat deze doelen niet haalbaar zijn of als je niet zulke goede resultaten boekt na enkele weken tot maanden. Gelukkig zijn er wel dingen die je kunt doen om jouw resultaten te verbeteren in de sportschool. Eén ding blijft wel belangrijk: stel wel realistische doelen. Anders raak je de motivatie snel kwijt. Geef het de tijd. 

Hier zijn 3 tips om (op de lange termijn) betere resultaten te boeken in de sportschool! 

1.    Maak gebruik van de juiste begeleiding 

Als beginner kan het soms best lastig zijn om oefeningen op de juiste manier te doen. Bovendien weet je nog niet al te goed hoe bepaalde apparaten werken en hoe een trainingssessie er precies uit moet zien. Goede begeleiding is hierbij goud waard. Als je zonder begeleiding start, is de kans veel groter dat je beginnersfouten gaat maken. Dit kan in het ergste geval zelfs tot blessures leiden, waardoor het nog langer duurt voordat je éindelijk resultaten gaat boeken. Je zal versteld staan van alle informatie die een personal trainer kan delen en hoeveel dit kan betekenen voor jouw trainingssessie. 

Nog een groot voordeel: een goede begeleider biedt ook een spreekwoordelijke stok achter de deur. Je zal minder snel smoesjes verzinnen om onder een training uit te komen als je weet dat de begeleider speciaal voor jou aanwezig is. 

2.    Doorzettingsvermogen

Veel krachttrainers haken na enkele maanden al af. Ze zien wel resultaat, zijn tevreden of het gaat ze niet snel genoeg. Hartstikke zonde! Want juist na enkele maanden wordt het trainen alleen maar makkelijker en leuker. Bovendien zal je nog veel meer resultaten kunnen boeken als je nog even doorzet. Als je over een jaar echt goed verschil wilt zien, dan is het belangrijk dat je ook over voldoende doorzettingsvermogen beschikt. Let er wel op dat je hierbij niet iedere dag in de sportschool te vinden bent. Het is voor je spieren ook belangrijk om af en toe een rustdag te hebben. Train minimaal twee á drie keer per week voor het beste resultaat en plan rustdagen daar tussenin. 

3.    Gevarieerde training 

De meeste sporters hebben wel voorkeur voor bepaalde oefeningen. Maar je zal nooit succesvol zijn als je alle aandacht focust op één oefening of spiergroep en de rest niet doet. Ook voor een krachttrainer is het bijvoorbeeld belangrijk om enkele dagen aan cardio te doen. Enkel krachttraining is niet voldoende voor het beste resultaat. Een gevarieerde training is goud waard. Bovendien houdt dit het ook spannend en leuk. Vind je een bepaalde oefening niet leuk? Doe deze dan aan het begin van de week, zodat je die alvast achter de rug hebt. 

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart