Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Gezond blijven met de juiste supplementen

Er zijn helaas geen snelle trucs voor een gezond leven. Voedzame maaltijden eten en goed voor je fysieke en mentale welzijn zorgen is de basis. Toch bestaat er hiernaast ook nog iets anders wat je wél met gemak kunt doen om bij te dragen aan je gezondheid, namelijk het slikken van supplementen. En dan bedoelen we niet zomaar supplementen, maar vitamines- en mineralen van hoge kwaliteit, zoals die van Orangefit.nl bijvoorbeeld. In dit artikel leggen we je uit wat supplementen zijn en waarom deze kunnen bijdragen aan een betere gezondheid.

Wat zijn supplementen?

Supplement betekent letterlijk “aanvulling”. Supplementen zijn dan ook een aanvulling op je dagelijkse voeding. Supplementen komen in de vormen van tabletten, capsules of bijvoorbeeld poeder, gevuld met een bepaalde vitamine of mineraal. Dit kun je extra innemen wanneer je bijvoorbeeld een gebrek hebt of door ziekte of intensief sporten meer van een bepaalde vitamine of mineraal nodig hebt. Zo kun je denken aan vitamine D3 in de winter, wat alleen door een bepaalde sterkte aan zonlicht in je lichaam aangemaakt kan worden, maar ook aan magnesium bij intensief sporten.

Hoe dragen supplemeten bij aan een betere gezondheid?

Supplementen innemen kunnen bijdragen aan een betere gezondheid doordat ze een tekort of mogelijk tekort aanvullen op een manier die het lichaam zelf niet kan. Soms zijn er momenten waarop je lichaam een bepaalde vitamine of  mineraal nodig heeft en je deze wellicht niet in de benodigde hoeveelheid kunt binnenkrijgen via voeding, daar komen supplementen dan ook te hulp. Supplementen zijn geen vervanger van gezonde voeding, maar echt een aanvulling. Er is inmiddels redelijk wat wetenschappelijk onderzoek verzameld over de positieve effecten van bepaalde supplementen. Denk dan aan omega-3, vitamine C, vitamine B12 of vitamine D3. 

Als je niet weet welke supplementen bij jou levensstijl zouden kunnen helpen, schakel dan altijd het advies van een professional in. Deze persoon kan helpen te bepalen wat je extra zou kunnen slikken. Daarnaast kun je ook nog altijd je bloed laten prikken om te checken hoe het ervoor staat met de waardes in je lichaam. 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart