Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Categories

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Diabetes Er zijn 16 producten

Subcategorieën

 • Diabetes creme

  Bij diabetespatiënten zijn de voeten extra gevoelig. Daarom heeft Byfit speciaal voor de behandeling van de voeten verschillende soorten diabetes crème in het assortiment opgenomen. Deze diabetes crème helpt om beschadiging en uitdroging van de voeten te voorkomen. Met de beschermende diabetes crème van Alkildia wordt bijvoorbeeld de doorbloeding van de voeten bevorderd, en wordt verslechtering van de huidlagen van de voet preventief tegengegaan. Ook voor voeten die al schraal en droog zijn, heeft Byfit verschillende speciale crèmes in het assortiment, die het herstel van de voet helpen te bevorderen. Een goede diabetescrème beschermt vooral de huid van je onderbenen en je voeten

 • Diabetes hypo voorkomen

  Om een hypo bij diabetespatiënten te voorkomen, is directe toediening van glucose noodzakelijk. Byfit heeft verschillende handige glucoseproducten voor onderweg, die bij diabetes hypo voorkomen. Hiermee kan ook tijdens vakanties of op lange reizen onderweg het glucoseniveau op peil worden gehouden. Iedere verpakking die u op de website van Byfit vindt bevat meerdere handige sachets met vloeibare glucose. Daarnaast hebben we ook een flesje met 60 milliliter glucosedrank. Onze glucoseproducten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals tropical, sinaasappel, bosvruchten, vanille, en citroen. Speciaal voor kinderen tot zes jaar is er Junior Tropical Frutti. Hoe kun je een diabets hypo voorkomen?

 • Diabetes sokken

  Speciaal voor diabetespatiënten heeft Byfit een uitgebreid assortiment diabetes sokken. Deze sokken bieden een comfortabele pasvorm, en helpen de voeten door hun vochtregulerende en antibacteriële eigenschappen gezonder te blijven. Daarnaast bieden deze diabetes sokken extra ondersteuning aan de voeten. Dit is belangrijk omdat de voeten van diabetespatiënten extra gevoelig zijn voor uitdroging, beschadiging en slechte doorbloeding. De speciale diabetes sokken zijn verkrijgbaar in zwart en wit, voor casual gebruik en voor gebruik tijdens het sporten. Tevens heeft Byfit een diabetes etui met koelelement voor het handig en veilig opbergen van diabetesproducten als insulinepennen en een voorraad insuline. Wat zijn goede diabetessokken?

 • Diabetes tests

  Met diabetes tests kunt u snel en eenvoudig zelf het niveau van de glucose en het cholesterol in uw lichaam of in dat van uw gezinslid meten. Een diabetes test die u zelf kunt uitvoeren geeft u dus meer vrijheid. In het assortiment diabetes tests van Byfit vindt u onder meer een glucose meter startpakket, glucose strips van verschillende merken (Freestyle, Multicheck) en prikpennen. Naast teststrips voor bloedglucosemeters heeft Byfit ook de Freestyle Freedom Lite, een handige meter om uw bloedwaarden eenvoudig en sneller te testen. De Freestyle Freedom Lite heeft maar een zeer kleine bloeddruppel nodig om een meting te kunnen verrichten. Diabetes testen kan op verschillende manieren

Toont 1 - 16 van de 16 items
Toont 1 - 16 van de 16 items

Byfit heeft een groot assortiment om diabetespatiënten te ondersteunen. Zo vindt u op onze website diabetes crèmes die onder meer de doorbloeding van de huid verbeteren en uitdroging van de huid voorkomen. Ook bieden we verschillende glucosemeters en teststrips aan om het glucoseniveau in uw bloed zelf te kunnen controleren. Onze uitgebreide assortiment Hypo-fit producten bevat glucoseproducten die makkelijk onderweg meegenomen kunnen worden, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens langere reizen. We hebben ook diverse praktische ondersteuningsmiddelen voor diabetespatiënten, waaronder speciale voet ondersteunde sokken en een handige draagetui met koelelement.

Diabetes voorkomen of het leefcomfort van diabetici verhogen.

Diabetes of suikerziekte is een chronische aandoening die steeds meer en jongere slachtoffers maakt. Diabetici hebben een te hoog bloedsuikergehalte. Hoe meer bloedsuiker in ons bloed, hoe meer insuline we via onze pancreas aanmaken. Dit hormoon maakt het mogelijk dat onze lichaamscellen voldoende suiker uit ons bloed opnemen. Suiker is immers een onmisbare bron van energie. Maakt onze pancreas onvoldoende of zelfs geen insuline aan, dan stapelt de opgenomen suiker zich op in ons bloed en spreekt men van suikerziekte. Wat kunnen we zelf doen om aandoening te voorkomen?

Gezond eet- en leefpatroon

Onze dagelijks voeding heeft dus een belangrijke invloed op het ontstaan en de verdere ontwikkeling van suikerziekte. Een gezonde voeding zonder geraffineerde witte suiker, ongezonde verzadigde vetten en transvetten en voldoende lichaamsbeweging is onze beste garantie op een leven zonder suikerziekte. Slaat deze ernstige aandoening toch toe, dan kunnen we met het strikt naleven van enkele belangrijke richtlijnen toch comfortabel leven.

Diabetes type 1

We moeten hierbij zeker het onderscheid maken tussen diabetes type 1 en 2. Type 1 maakt het meeste slachtoffers bij kinderen en volwassenen jonger dan veertig jaar. Dat belet echter niet dat dit soort suikerziekte niet op oudere leeftijd voorkomt. Het manifesteert zich plots en is het gevolg van een fout in ons afweersysteem. Daarbij worden de lichaamscellen die instaan voor de aanmaak van insuline afgebroken. Onze pancreas is dan niet meer in staat dit hormoon te produceren. Erfelijkheid is een vaak voorkomende oorzaak. 

Diabetes type 2

Doet zich vooral voor bij veertigplussers en wordt daarom ouderdomsdiabetes genoemd. Verwonderlijk genoeg komt ouderdomsdiabetes steeds meer op jongere leeftijd voor. In dit geval maakt de pancreas wel nog insuline aan. De hoeveelheid is echter vaak onvoldoende of de lichaamscellen zijn minder gevoelig. Erfelijkheid is een belangrijke oorzaak. Andere veel voorkomende oorzaken zijn ongetwijfeld: 

 • Overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas
 • Ongezond buikvet
 • Een gebrek aan voldoende lichaamsbeweging
 • Alcohol en roken

Naast deze twee vormen van suikerziekte komt ook zwangerschapsdiabetes nog altijd regelmatig voor. 

Symptomen

Veel voorkomende symptomen waaraan we suikerziekte herkennen zijn:

 • Veel drinken, zelfs 's nachts
 • Een droge mond
 • Een vermindert zicht
 • Soms hevige jeuk
 • Verstopping
 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Slecht genezende wonden
 • Plots en aanzienlijk gewichtsverlies zonder aanwijsbare reden
 • Suikerziekte wordt dikwijls toevallig ontdekt tijdens een eenvoudig bloedonderzoek

Gezonde eet- en leefgewoonten

We kunnen ouderdomsdiabetes voorkomen met een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Dat bestaat vooral uit een hoge concentratie aan voedingsvezels en zo weinig mogelijk ongezonde verzadigde vetten en transvetten. Voldoende lichaamsbeweging is eveneens onmisbaar om deze veel voorkomende aandoening te voorkomen. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo volstaan. Dat houd je gewicht onder controle en verbetert je insulinegevoeligheid. Stoppen met alcohol drinken en roken zijn noodzakelijk om het risico op suikerziekte te beperken.

Beter leefcomfort

Diabetici hebben steeds meer producten ter beschikking om hun leefcomfort te verbeteren. Niet alleen de keuze aan suikervrije voeding wordt groter. Dat is ook zo met aangepaste producten zoals glucosemeters teststrips, diabetescrèmes en aangepaste sokken.

Diabetici kiezen en bestellen al deze speciaal aangepaste producten makkelijk online.

Diabetes producten kopen?