Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Gezonde gewrichten zonder pijn met de juiste voeding en voedingssupplementen

Gezonde gewrichten zijn onmisbaar om dagelijks goed te functioneren. Stijve en pijnlijke gewrichten zijn erg vervelend en komen meer voor dan je denkt. Ze manifesteren zich meer en meer naarmate we ouder worden. Dat wil nochtans niet zeggen dat we er op jongere leeftijd van gespaard blijven. Een pijnlijk bewegingsapparaat komt op alle leeftijden voor. Toch kunnen we zelf veel doen om dit te voorkomen. Met een gezond eet- en leefpatroon bijvoorbeeld.

Gezond eten en bewegen

Inhoudsopgave

Wat en hoeveel we dagelijks eten heeft een belangrijke invloed op ons bewegingsapparaat. Om dit zo lang mogelijk flexibel te houden eten we gezond, evenwichtig en gevarieerd. Gezond eten alleen is echter niet genoeg. Voldoende beweging is even noodzakelijk.

Gezond kraakbeen

Onze beweeglijkheid hangt in belangrijke mate af van de kwaliteit van ons kraakbeen. Die kwaliteit wordt ook sterk beïnvloed door de doorbloeding. En die kunnen we zelf verbeteren… door gezond te eten.

Oorzaken

Deze aandoening van ons bewegingsapparaat kent echter meerdere oorzaken. De belangrijksten zijn ongetwijfeld: 

 • Artrose: als gevolg slijtage
 • Artritis: ontstekingsziekte
 • Jicht: ontstaat bij een te hoge concentratie aan urinezuur in ons bloed
 • Reuma: is een verzamelnaam van allerlei ontstekingen, zoals reumatoïde artritis of artrose
 • Overbelasting: als gevolg van té zware en/of langdurige fysieke inspanningen of het langdurig herhalen van steeds dezelfde bewegingen

Slijtage en pijn aan ons bewegingsapparaat verstoren zowel ons professioneel als sociaal leven. We zoeken de oplossing vaak bij pijnstillers. Die pakken wél de pijn maar niet de oorzaak van het probleem aan.

Gewrichten problemen verhelpen?

Pijn verzachten met de juiste voeding

Slijtage van ons bewegingsapparaat kunnen we niet voorkomen. De vervelende symptomen ervan kunnen we met de juiste voeding wél aanzienlijk verzachten en vooral met:

 • Vette vissoorten: en vooral wilde zalm, paling, tonijn, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en ansjovis. Vette vis is een belangrijke bron van gezonde vis vetzuren (omega 3). Diëtisten raden niet voor niets aan om minstens tweemaal per week vette vis op je menu te plaatsen
 • Granen en zaden: zijn ook rijk aan omega 3 vetzuren. Je vindt de hoogste concentraties in lijn- , sesam- en chipzaad
 • In onbewerkte noten: vooral in hazelnoten, walnoten, amandelen, beukennoten en in kastanjes
 • Drink voldoende water: en zeker 2,5 liter per dag, vocht uit wat je eet inbegrepen. Water zuivert je lichaam van alle opgeslagen en giftige afvalstoffen waaronder urinezuur
 • Krill olie: dagelijks een koffielepel krill olie zorgt voor een soepel bewegingsapparaat
 • Kruiden- en kruidenthees: vooral… brandnetels maar ook paardenbloem, guldenroede, peper, kurkuma en gember
 • Groenten en fruit: eet dagelijks minstens tweehonderd gram verse groenten en twee verschillende stukken fruit

Voeding die je best zoveel mogelijk beperkt: 

 • Voeding rijk aan geraffineerde witte suiker
 • Zuivel en vooral kaas en eieren
 • Cafeïnerijke dranken zoals koffie, thee en frisdranken
 • Alcoholische dranken

Eenzijdige voeding

Onze moderne voeding bevat steeds minder gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten, eiwitten en voedingsvezels. Voor een gezond bewegingsapparaat zonder pijn vul je dit best aan met de juiste voedingssupplementen waaronder zéker glucosamine. 

Voedingssupplementen om de gezondheid van je gewrichten en je bewegingsapparaat te ondersteunen en de pijn te verzachten kies en bestel je online.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN KOPEN? OM PROBLEMEN MET UW GEWRICHTEN TE VERHELPEN? 

Om uw lichaam in optimale conditie te houden, is het noodzakelijk om iedere dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen tot u te nemen. Bij Byfit vindt u meer dan 100 verschillende producten om uw lichaam en gewrichten te ondersteunen. Voor de verzorging van uw gewrichten kunt u kiezen uit verschillende tabletten en druppels, die onder meer werkzame stoffen als calcium, glucosamine, vitamine C, vitamine D3 en koper bevatten. Bij Byfit vindt u ook verschillende gewrichts- en spierlotions, crèmes en oliën voor uitwendig gebruik. Deze ondersteunen na het aanbrengen op bijvoorbeeld de armen of de benen zowel de spieren, het kraakbeen als de gewrichten. GEZONDE GEWRICHTEN ZONDER PIJN MET DE JUISTE VOEDING EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart